Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Костов: 1600 българи трябва да плащат данък върху лихвите

1600 души трябва да бъдат обложени с данък върху лихвата от депозитите, каза лидерът на ДСБ Иван Костов. Това са хората с огромни депозити в банките, това са рентиерите, това са богатите, които не искат да започнат бизнес в кризата и се издържат от лихвите си. Тъй като тези лихви са сериозни и са месечен доход на богаташите, трябва да бъдат обложени с данък.

 Останалите влогове са между 1000 и 4000 лева и точно оттам правителството иска да попълни бюджета си. Това, според Костов, е посегателство върху дребните спестявания на българина, който често ползва лихвата, за да си плати тока, или да купи храна на децата си.

Председателят на ДСБ отсече , че става дума за милиони сметки и за милиони човешки съдби. В тях влизат детски влогове, черни пари за още по-черни дни, дори има пенсионери, които са вложили пари в банка за собственото си погребение, за да не товарят децата си с разходи, когато починат. Този данък е най-антисоциалната мярка, приемана досега от правителството, подчерта Костов. И отново подчертава лицемерието му. Ще се дадат на пенсионерите по 9 лева и 4 веднага ще бъдат взети обратно. Социалистите сложиха плосък данък, а ГЕРБ данък върху лихвите, ядоса се Костов, като по този начин без да иска показа най-социалното и най-ляво мислене между сегашните политици.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *