Костенурките на цар Киро излизат от затвора

0

Два спасителни центъра – в Стара Загора и в Несебър подготвят освобождаването на костенурките, конфискувани от градината на цар Киро. Корубестите домашни любимци бяха иззети миналата есен и прекараха зимния си сън в спасителните центрове.

 Сега те са жизнени, нервничат в убежището си и не им се иска повече да бъдат спасявани. 63 сухоземни кафяви костенурки бяха иззети от имота на ромския цар при пореден обиск. Те играели ролята на атракция за гостите му, но се оказаха от защитен вид и сума ти организации ревнаха в тяхна защита.

Изключителните права да ги отглежда получи „Зелени Балкани“. 63 гърла в повече явно обаче натежаха на гледачите и сега те ще пуснат животинките сред природата в естествената им среда. Голямото освобождаване се очаква утре в околностите на Асеновград. Те ще бъдат пускан на порции на различни места в околността, като преди това били надлежно маркирани. Специалисти смятат, че цялата акция е показна и безсмислена. Костенурките от години са свикнали някой да се грижи за тях и да ги храни и е възможно да не могат да се приспособят към естествения си начин на живот. Някои даже могат да тръгнат към близките села в очакване някой да ги храни.

Любители на деликатесното месо в Пловдив вече потриват ръце и смятат след гръмката акция да претарашат гората. Те дори пуснаха във Фейсбук рецепти за специалитети от горски костенурки. Еколози пък мислят, че не трябваше да се обявява мястото на пускането на свобода на корубестите, защото това само разпалва страстите на ловците. Освен това освобождаването трябвало да стане в район, който е далеч от населени места и на практика там никой не ходи, за да бъдат сигурни от организацията, че питомците им няма да влязат в нечия тенджера.
Защитените костенурки бяха скрити в двора на цар Киро. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *