Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кошмарно разкритие! Борисов бил агент Буда!

Бойко БорисовДокумент за вербовка на премиера Бойко Борисов публикува вчера сайтът „Биволъ“, който цитира сайт, близък до “Wikileaks”. Премиерът е регистриран през декември 1996 година в ЦСБОП като информатор с прозвището „Буда“. Мотивите били, че той често контактува с „оперативно интересни лица“, пише в документа.

Интересното е, че офицерът, който е извършил тогава вербовката, Младен Георгиев, в момента е назначен на ръководна позиция в ДАНС, а този, който я е утвърдил – Спас Спасов, по-късно е започнал работа във фирма на Алексей Петров. В документа пише, че лицето Бойко Методиев Борисов е перспективен информатор с възможност за издигане в по-високи категории, защото има качества. Борисов атакаВ разработката има два подписа на кодирани агенти и тя е одобрена от подполковник Спас Спасов, началник в ЦСБОП. Другият, според сайта е на Младен Георгиев, който в момента работи като главен секретар на ДАНС и досега името му не е излизало сред списъците на тайните агенти, някой го е скрил.

Пълни глупости – реагира веднага премиерът. Той каза, че вероятно е имало разработка, без той да знае и по някое време агентите са се отказали от нея. Хора от службите обаче веднага го контрираха, че прякор се дава само на агенти, които са се съгласили да работят. Подпис от шеф на ЦСБОП също има тогава, когато операцията по вербовката е завършена и лицето е приело да сътрудничи. ЦСБОП всъщност е служба, която прибира действащите агенти на Шесто управление на Държавна сигурност и продължава да работи с тях. По мнение на журналистите за доносници в групировките в подземния свят са се вербували хора, които са работи в него и са контактували с босовете. В замяна на това са получавали имунитет техния бизнес да не бъде разследван. Борисов каза, че винаги е сътрудничел на службите, но не като агент, ами от патриотизъм. „Вероятно ЦСБОП са се опитали да се свържат с мен, направили са си предложение в писмен вид, за което не знам, обаче като са разбрали, че съм отказал, са ме свалили от отчет.“ Никой журналист до момента не се опита да направи анализ на точно този отговор, който е от рода на, аз не знаех, обаче им отказах.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *