Кошмар! Взривиха се боеприпаси край Сливен – има ранени!

3

Силен взрив в склад за боеприпаси в село Лозенец, Карнобатско предизвика луда паника. Селото се намира на 3 километра от петолъчката и пътят София – Бургас веднага бил затворен, като по него се пропускали само пожарни и линейки. Взривът бил последван от още един, а после от няколко по-малки.

По първоначални данни няма ранени, после било съобщено за двама души, а накрая те станали седем. В склада работят общо 20. Засега не е ясно какво е предизвикало тежката катастрофа. Цялото село е обвито в дим, хората бягат от домовете си и се местят при роднини. По слухове в склада имало огромно количество боеприпаси и тепърва предстоял голям взрив. Дори овчарите побегнали със стадата си. Част от пострадалите са настанени в болницата в Ямбол, а по-тежко ранените са откарани в Сливен. Има готовност те да бъдат транспортирани до Пирогов, ако местните лекари нямат нужната техника да следят състоянието им или се наложи спешна хирургическа намеса.

 Близки на пострадалите се лутат между болниците, но засега нямат информация. Огромна тълпа от шофьори се е събрала на Петолъчката и обсъжда случилото се. Транспортна полиция отбива движението по обиколни пътища, които вече са задръстени. В района никога не е ставала такава трагедия. Наблизо се намират и складовете на Винпром – Карнобат, а там пък има стотици тонове материал за горене.

Обстановката все още не е овладяна. Припомняме, че подобен случай имаше в село Черково, край Габрово, където се взривиха боеприпаси и началничката на цеха загина. Същото се случи през тази зима край Луковит, където боеприпасите избухваха дни наред.

Преди години, взривове в Челопечене изплашиха софиянци. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *