Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кошмар! Единият от обгазените работници в Поморие почина

Най-младият от обгазените работници в помпената станция в Поморие почина. 27 годишният мъж бил с изгорели дробове и не излязъл от комата, а апаратурата не могла да помогне, нито мощното вливане на лекарства.

Вторият, който изпадна в кома късно снощи е дошъл в съзнание. В състоянието на другите двама няма промяна и още се в реанимацията на МБАЛ-Бургас. Нелепият инцидент стана вчера сутринта, когато работниците влезли в станцията. В помещението имало силно обгазяване с азотно-амонячни изпарения и четиримата веднага паднали като покосени на земята. Останалите ги измъкнали навън, като се опитвали да не дишат. На прост език, който другите медии съзнателно избягват, изпражненията, които се обработват в пречиствателната станция са се задържали заради повреда, ферментирали са през нощта и са започнали да изпускат отровния газ.

Подобен случай има в Германия преди повече от 60 години, когато бяха обгазени над 20 души. Близките на пострадалите смятат да съдят ръководството на помпената станция заради това, че не са я обезопасили. В същото време шефовете на съоръжението със сигурност ще излязат със заключение, че работниците не са спазили правилата за безопасност на труда и сами са си виновни. Както се случи и с взривовете на Петолъчката. Служител от

Инспекцията по труда, каза инкогнито, че във всяка една ситуация работникът може да бъде обвинен за собствената си смърт, защото така са направени законите. Той обаче съветва близките да проверят дали работниците са минали задължителния инструктаж за месеца и дали под него има техни подписи. Това е единствената вратичка, по която фирмата може да бъде осъдена. От бургаската болница пък казаха, че такива тежки случаи на обгазяване досега е имало само в Нефтозавода. Смъртни случаи е имало също само там. В момента лекарите се борят да запазят живота н останалите трима, но със сигурност в организма им ще останат непоправими поражения и пострадалите трябва да бъдат пенсионирани.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *