Корупцията на високо ниво глозга държавата до кокал! Правителството в колапс – видео

0

516096Битката срещу корупцията сред управляващите е неуспешна. Съдебната система отказва да се занимава със сигналите на злоупотреби срещу политиците. Вместо това, затяга контрола върху дребния бизнес и обикновените граждани. Това сочат анализите на Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) в 13- я им годишен доклад.

Бизнесът е принуден да плаща все повече рушвети на държавната администрация. Тъй като съдебната система абдикира от задълженията си да преследва корупционните схеми по високите етажи на властта,

Държавата принуждава бизнеса да плаща рушвети
Държавата принуждава бизнеса да плаща рушвети

предприемачите стават лесна мишена за рекетьорите, облечени във власт.

Положителна промяна се забелязва у дребния държавен служител. Случаите на уличени във взимане на рушвети чиновници е намалял с около 50 хил. Причината е, че държавните служители от ниските нива се страхуват да не останат без работа. Нарастващата безработица се е оказала спирачка за хиляди чиновници, които иначе биха взели подкуп.

Неясни остават задачите на новосъздадения орган за борба с корупцията към

БОРКОР е с неясни функции
БОРКОР е с неясни функции

правителството, известен като БОРКОР, сочи изследването на ЦИД. Как чрез анализ ще се бори корупцията в ДАНС, МВР и по високите етажи на властта, как чрез липса на лостове за въздействие работата на структурата ще е ефективна – все въпроси, които едва ли ще получат отговори. Единственото което се знае е, че 2 млн.ще ни струва удоволствието да имаме такова специализирано бюро. Поредно раздуване на разходи за държавната администрация, без хората да знаят за какво ще се използват парите им.
Корупция в НАП. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *