Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Корпоративна търговска банка – на мушката на Брюксел

Брюксел погна „Корпоративна търговска банка” заради неяснотите около управлението на държавните пари, които минават през нея. Разследването тече вече година и половина. От Европейската комисия са задали 13 въпроса на управляващите, за да се изясни каква е връзката между държавата и банката.

Проверката на европейските институции започва още в края на 2010 г. , когато е подаден сигналът до Брюксел. Европейската комисия е информирана, че по- голямата част от парите на държавните фирми се управляват от Корпоративна търговска банка. Разследването започва още в началото на 2011

Директорът на КТБ Цветан Василев

и тече до края на годината. А преди дни до правителството са изпратени 13 въпроса за отношенията между банката и държавата. Управляващите трябва да отговорят до 20 дни.

Въпросите били разпределени между трима министри – Трайчо Трайков, Ивайло Московски и Аню Ангелов. Били помолени да обърнат специално внимание трябва да се обърне въпросите, които са свързани с избирането на КТБ за най- доверена банка на държавата – дали е имало конкурс за депозиране на парите на държавните фирми и по какви критерии дружествата подбират банките.

От Министерство на транспорта обаче са пропуснали тънкия момент с конкурса за банка. От 2003 г. насам ведомството само подновява споразумението си с КТБ. Министерството не разкрива и критериите си за избор на банка. Държавата упорито крие какъв процент от държавните пари са депозирани Корпоративна търговска банка. Първата и единствена справка е от 2010 г., когато стана ясно, че 47 % от финансите на държавните фирми се намират в банката.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Корпоративна търговска банка – на мушката на Брюксел

  1. Димитър Отговор

    17.02.2012 в 16:32

    Интересно още колко ще ни търпи Брюксел,преди да ни изхвърлят от ЕС?

  2. Михаела Отговор

    23.02.2012 в 14:33

    Щом се е заела ЕК значи ще има реален резултат. И нещата около КТБ и предпочитането й от държавата ще лъснат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *