Конфликтът между Мургина и Алексей Петров бил заради парите на олигарсите – с видео

0
murgina
Мария Мургина

Skandalno.net Аферата „Мария Мургина” леко се позабрави. Бившата шефка на НАП използва момента, за да удари враговете си и да се изкара жертва. С нескрита гордост Мургина заявява, че е „реформатор” в данъчната област. Обвинява Станишев, че я е изоставил под натиска на Алексей Петров. Това е така. Но конфликтът й с Трактора има доста по-дълбоки и скрити причини.

traktora
Алексей Петров

В дъното на враждата между Алексей Петров и Мария Мургина са парите на българските олигарси. Шефката на НАП покровителствала години наред данъчни измами за милиони на едни от най-богатите хора в страната: Христо Ковачки, Ветко Арабаджиев, Георги Гергов. Срещу услугите си получавала тлъсти комисионни.

През 2006 Димитрина Захаринова- заместничка на Мургина в НАП, е уволнена от шефката си, заради скандал за рекет на бившия собственик на „Кремиковци” Валентин Захаринова. Две години по-късно същата дама, подозирана за контакти с Ангелинка Димитрова – вдовицата на Самоковеца, е назначена в ДАНС. Там се сближава с Алексей Петров, който също недолюбва Мария Мургина, заради интереса й към доходите му. Захаринова го „светва” за далаверите на бившата си началничка.

murgina1
Мария Мургина и Пламен Орешарски

За да отстрани шефката на НАП и да й вземе клиентелата, Трактора пуска в действие глашатая си Яне Янев. През 2009 лидерът на РЗС разкрива грандиозните престъпления на Мургина- участието й данъчните измами на Христо Ковачки. Янев се е сдобил с доклад на ДАНС за далаверите на енергийния бос- оттам изкочило и името на Мария Мургина. Шефката на НАП трябва да се отстрани, за да не се дълбае по-надълбоко и да се стигне до министри от кабинета на Станишев и Сакскобургготски: Орешарски, Милен Велчев. Пък и ще се замажат очите на ЕС, която ожесточено критикува България за корупция на високо ниво. skandalno.net

С днешна дата нито една от грандиозните корупционни схеми, в които е участвала Мургина, не фигурира в обвинителния й акт. Дори това, че е покровителствала фирмите на любовника си Владислав Христов, близък до Христо Ковачки. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *