Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кон отиде на плаж заради жегите

Щура атракция изненадала късните плажуващи в северната част на Слънчев бряг. Около 19 часа на пясъка се появил кон. Животното се показало изневиделица, прескочило няколко дами, опънати върху хавлиите и стръвно се насочило към морето.

 Там се смесило с къпещите се и започнало да охлажда морно тяло. Деца смело се приближили към плуващото животно, а то започнало да разтърсва грива и да ги залива с вода, карайки ги да примират от смях. Уплашените майки викали неистово на децата си да излязат от водата, но забавлението не било за изтърване. Минути по-късно на плажа се появил друг жребец – атлетичен пич по бермуди и тениска. Той се хвърлил с дрехите във водата и започнал да дърпа коня към брега. Добичето се инатяло и му се изплъзвало, даже два пъти го потопило под вода. Накрая стопанинът успял да укроти разбеснелия се вихрогон и да го изкара от морето.

От яд, конят се отъркалял в пясъка, но не му било позволено като на непослушните деца да отиде и да се измие пак. Случката продължила не повече от пет минути. Децата весело подвиквали след животното, а стопанинът побързал да да го изкара от местопроизшествието. Предполага се, че един от конете на файтонджиите не е издържал на жегата, отвързал се е и отишъл да се разхлади. Други смятат, че е избягало животно от конната база, която е наблизо. Така и няма да стане ясно откъде се появили конят и уплашеният ми стопанин, но децата изгледали безплатно шоу, а майките им се прекръстили от облекчение. Пускането на животни по плажа в курорта е абсолютно забранено, а глобата е доста солена.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *