Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Компютърът уврежда сърцето

Работа с компютър

Работа с компютър

Има навици, на които повечето от нас са подвластни, но някои от тях оказват лошо влияние и са вредни за сърцето. Добре е да се погрижим за здравето си навреме и да се отървем от вредните привички.

Застояването пред компютъра или телевизора е един от вредните навици, оказващ своето негативно действие върху сърцето. Установено е научно, че прекалено дългото време, прекарано пред мониторите, повишава риска от инфаркт и инсулт.

Работа с компютърНегативните емоции, стресът и депресията също натоварват изключително много сърцето и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Добре ще е да се разтоварваме от излишното напрежение по подходящ за нас начин – четене на книги, разговори с приятели, разходки сред природата, спорт. От своя страна спортът също може да бъде нож с две остриета и да доведе до сърдечни проблеми при по-възрастните хора, ако прекаляват с него. Добре е спортуването да е съобразено с физическото и здравословното състояние и възрастта, за да не натовари излишно сърцето.

Прекаляването с алкохола и храната може да доведе до редица проблеми със сърцето. Алкохолът в малки количества е полезен, а храната е живот, но само ако не се преяжда и се яде бавно качествена храна. Пресолената и прекалено мазна храна е вредна.

Липсата на плодове и зеленчуци в менюто ни води до сърдечни проблеми. Изследвания показват, че при хората, консумиращи редовно пресни плодове и зеленчуци, се наблюдават с 20 процента по-малко проблеми със сърцето. Един от навиците, оказващи най-много поражения на сърцето, е тютюнопушенето. Така че нека живеем природосъобразно и здравословно!

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *