Колко взимат депутатите?

0

ПарламентНаскоро стана ясно, че месечните възнаграждения на депутатите остават замразени. Тогава те, горките, се определиха като бедни!

Да, може и заплатите им да не са като на европейските или на американските им колеги, но и самите те доста се различават от тях. По-скоро нямат нищо общо, защото от години наред не правят нищо за народа си.

Народните представители се опитаха да си издействат увеличение, но Цецка Цачева беше категорична в решението си заплатите да останат „замразени”, защото това ще облекчи бюджета. Така предложението й беше подкрепено от мнозинството и за най-ниска стойност беше приета сумата от 2196лв. До 3000 лв. могат да получават само тези депутати, които все пак ходят на работа и участват в различни проекти.

На депутатите все не им стигат
На депутатите все не им стигат

Значи излиза, че може и да си стоиш вкъщи или да си някъде, но не и в парламентарната зала и пак да си прибираш 2196 лв.! Живи да ги ожалим.

Президентът остава с най-високата заплата от 4392 лв., а Бойко Борисов е на 3402 лв., като следва Първанов по месечно възнаграждение. Цецка Цачева също се разписва за 3402 лв., а Симеон Дянков взима 3012 лв.

Безспорно най-добре си е Георги Първанов, защото според протокола всичките му разходи за храна, облекло и комуникации се поемат от бюджета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *