Коледна гавра на Глобул – половин България без връзка със света

0

Срив в системата на „Глобул” откъсна от света абонатите им в Северна България. Връзка няма от нощта между 21 срещу 22 декември, жалват засегнати клиенти. От мобилния оператор се оправдаха, че станала авария заради снега.

Абонатите са най-бесни от липсата на актуална информация по случая . Единственият съвет на мобилния оператор бил да си настроят телефоните на 3 G мрежа, но повечето нямат подобни функции на апаратите си. А пък новите модели мобилни телефони, които предлагат услугата, са доста скъпи, гневят се по форумите ужилените абонати.

„Предупреждение за прекъсване на връзката е пуснато само във Фейсбук, при това часове след като вече се е случило ”, недоволстват клиентите на мобилния оператор. От телекома са се покрили и

У нас мобилните услуги са жива мъка за хората

само обясняват, че работят по отстраняването на повредата.

От догодина влизат в сила новите правила, които малко да узаптят родните телекоми. Мобилните оператори вече няма да могат да продължават договорите на абонатите автоматично, а ще трябва да ги предупреждават за изтичането им месец по- рано. Клиентите ще могат да се отказват от договорите си без да плащат неустойки, ако мобилният оператор самоволно промени някои от условията. А до седмица след сключване на договор, потребителят може да го прекрати отново без да бъде санкциониран.

Абонатите имат възможност да се отърват и от досадните есемес игри като откажат да получават подобни съобщения. Мобилните оператори ще бъдат задължени и да прехвърлят номера в рамките на осем часа, като при забавяне подлежат да наказание.

Над половин милиони българи са тормозени за стари сметки към мобилни оператори. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *