Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кой ще накаже наглите монополисти

България е една много малка държава по територия и население. И като така – всички сме братовчеди (по г-н Иван Костов), и всичко което става в страната е известно. Известно е кой кой е, как е постигнал това, което е, откъде са му парите.

Глобул мошеници

И все пак – въпреки многото партии и между партиен взаимен контрол, въпреки многото държавни контролни органи, въпреки все по-агресивната разследваща журналистика, въпреки честността на повечето служители в съдебната система, в полицията, следствието, в митниците, в държавните агенции (дали и за Народното събрание може да се каже това?!) -ограбването на народните богатства е безнаказано. Забогатяха неколцина и си живеят охолно. А народът тъне в невероятна бедност, незапомнена от векове и сравнявана единствено с африканските републики.

Особено жестоко и неприемливо е вилнеенето на мобилните оператори, ерепетата, банките, компаниите за бързи кредити и др. Известно е, че сме бедни, известно е, че плащаме най-скъпи телефонни разговори. Известно е, че имаше протести пред седалищата на мобилните оператори в София. Какво направиха нашите власти – законодателна, изпълнителна, съдебна, представителна (президент, Хелзинкски комитет, Комисия за защита на потребителите)? В офисите на „Глобул„, а и не само там, системно заблуждават, лъжат потребителите, кандидатите за потребители… И след подписване на договора – никакви права за потребителя, никаква отговорност за младите и не толкова млади служителки и служители – откровени лъжци и измамници.

А има ли нейде – в някой офис изложени всички правила и взаимни задължения, които са включени и задължителни…? Няма. Когато, след като бях излъган като читателката, която пише в пресата за измама от 300 лева от страна на „Глобул“, поисках да разбера защо и как бях лъган наново, подиграван в офиса, а от централата на фирмата любезно ме успокоиха, че стават грешки. Човещинка, бе!

EVN смениха електромерите и на много места включиха новомонтираните електромери само на дневна тарифа. Лично изпатих и все пак успях на едно място, но другаде (за мои близки) – не успях. „Не са пожелали нощна тарифа!“, отговориха ми не толкова любезно. Може ли такова нахалство? Може ли такава безочливост? Следва покана да се подаде молба за включване на нощна тарифа и срещу 42-43 лева молбата ще бъде удовлетворена… При положение че преди подмяната електромерите са били двойно тарифни, да се правят на будали от EVN, е груба кражба, най-нагло изнудване.

Още нещо за „Глобул“ (мамицата им! – като не ми остава друго, поне да ги пустосам). Лъжат абонатите безцеремонно. Лъжат, направо грубо крадат с ваучерите. Ето, наскоро купих ваучер за 6 лева. Доста бързо свършиха минутите. Пак купих. Пак бързо-бързо ги изговорих.

И какво? – след свързването с мрежата им, веднага вземат, тоест, открадват, 2,5 лева. За правото да ползваме „Глобул“ си плащаме като попове. По едно време от полицията предупреждаваха, че разни типове се обаждали по телефони на граждани и им съобщавали, че техни близки са изпаднали в беда и за да им се помогне, трябвало да се водят доста телефонни разговори. Затова съответните граждани са инструктирани да купят по няколко ваучера и да съобщят номерата им… Това, което прави сега „Глобул“ с ваучерите, не е ли също кражба, и то в особено големи размери?

Кой ще ги накаже? Кой ще накаже българските служби и служебни лица, които са разрешили на тези айдуци да вилнеят у нас по правила, които те сами са си създали?

Господа политици, обръщайте внимание на тези на пръв поглед дребни за вас неща. Защитете народа си от монополистите, които съдират по 100 кожи от гърба ни, вместо да се занимавате с дребните си ежби кой е по-велик.

А после може и да гласуваме за вас…

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *