Кои олигарси закриляше Мария Мургина? – с видео

0

murgina1Мария Мургина ще успее да отърве затвора на втора инстанция, коментира се в магистратските среди. Въпреки че получи 4- годишна присъда за подправяне на документи и оказване на натиск върху своя подчинена, защитата на бившата шефка на НАП ще обори обвинението. Мургина има и много влиятелни приятели, които едва ли ще я оставят да влезе в затвора.

Бившата данъчна №1 вече се спаси от най- тежките обвинения: за покровителстване на олигарси и източване на ДДС. Сигнали за престъпленията на Мургина са се получавали три години преди да станат

Орешарски прикриваше любимката си Мургина
Орешарски прикриваше любимката си Мургина

обществено достояние. За далаверите на данъчната знаел и началникът й Пламен Орешарски, който обаче потулвал оплакванията срещу фаворитката си Мургина.

Бившата директорка на НАП опъвала чадър над едни от най- богатите хора в страната срещу тлъсти комисионни. Пловдивският олигарх Георги Гергов укрил данъци в размер на 50 млн. лева, благодарение на шефката на НАП. Сред облажилите се бизнесмени, клиенти на скандалната данъчна, са Георги Велчев – брат на Милен Велчев, Митко Събев, Ветко Арабаджиев, Валентин Захариев.

Интимният приятел на Мургина, Владислав Христов, връткал далавери с енергийния бос Христо Ковачки. Фирмата на Христов „Рокон трейд” доставяше техника за всички предприятия на Ковачки, печелеше държавни поръчки за милиони.

Крадливата данъчна набута и сина си Мартин в сенчестите си начинания. Мургина прехвърля на сина си фирмата си за финансови консултации „М-бул”,

Вилата на Мургина в "Буджака", Созопол
Вилата на Мургина в "Буджака", Созопол

още когато момчето навършва пълнолетие. Така чадото продължава успешно семейния бизнес на майка си. Мария Мургина укривана този факт, когато трябва да попълни декларация за конфликт на интереси.

Бившата НАП- аджийка се измъкна и от далаверите с източване на ДДС от „Кремиковци”, в които си партнирала с Александър Томов, който преди дни получи 9 години именно заради злоупотреби в комбината.

Парите, които спечели от мръсните си сделки, практичната Мургина инвестирала в недвижими имоти. Данъчната притежава огромна вила в тузарския квартал на Созопол „Буджака”, за която също беше оправдана от съда. С още няколко имота по Черноморието, в центъра на столицата и Симеонова, Мария Мургина спокойно се нарежда сред милионерите в страната.

Мургина не коментира присъдата си. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *