Кои фирми покровителства Цветан Цветанов? – с видео

3

cvetanovСкандалните разговори между Ваньо Танов, Симеон Дянков и Владислав Горанов, огласени от в-к „Галерия”, не предизвикаха никакво сътресение нито във властта, нито в обществото. Най- важното, което може да се извади като заключение от тях е, че вътрешният министър Цветан Цветанов не само е некадърен, а и корумпиран. Става ясно и, че МВР шефът отваря чадър над „Лукойл”, чийто шеф за България е Валентин Златев, близък приятел на Бойко Борисов.

Фокусът на скандала беше преместен от същината –

дянков танов
дянков танов

некомпетентността на МВР шефа и задкулисните му игри, към подслушването на министри и има ли напрежение между Цветанов и Танов. Бойко Борисов хитро се измъкна като заяви, че министрите трябва да се подслушват и да спорят помежду си. А Цветанов допълни, че предизборната битка вече е започнала.

От записите става ясно, че вътрешният министър се опитал да саботира дейността на шефа на агенция „Митници” като отстрани чрез интрига заместниците му, негови доверени хора. Антон Странджев бил натопен пред премиера Борисов от Цветанов, че се срещал с Румен Петков. С елиминирането на Странджев и Красимир Николов, Цветан Цветанов сложил свои

Борисов и Валентин Златев на софра
Борисов и Валентин Златев на софра

хора в митниците и по този начин опитал да обезоръжи Ваньо Танов.

В един от разговорите със Симеон Дянков, шефът на агенция „Митници” заключава, че „целият проблем е заради две- три фирми, които натиска”, а Цветанов прави чадър над тях. Една от фирмите е „Лукойл”, става ясно от следващият разговор. Николай Шишков, бивш шеф на митница Югозапад, написал актове за измами с гориво, а „Цветанов го е запрашил и му казал, че няма да бъде”, казва Ваньо Танов. Да не забравяме, че шеф на „Лукойл” е Валентин Златев, пръв другар на Бойко Борисов!

Пресконференцията на в-к „Галерия“, на която бяха огласени разговорите между Танов, Горанов и Дянков. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Тъпо подкупно журналистче, какво внимание,какви 5 лева? Всички знаят ,че вие журналистите сте най-мръсното продажно племе на света. Няма кой да ви се върже вече на неграмотно написаните ви, лъжливи статии. Връщай парите дето си взел за поръчковия материал, че за теб ще четем по вестниците.

  2. То като видя това говедо в пола – Патрашкова и другото продажно говедо Дачков и новината директно отива в кенефа и пускам водата…
    Че статията е поръчкова, както и изнесените разговори – то е толкова близко до акъла, че дори и петмесечен аборт да си – пак щеше да го схванеш…

    След като си има вече адвокат на мафията е време да се измисли ново понятие – журналист на мафията :)

  3. Какво стана с шумната акция в Лукойл по повод измервателни уреди. Май беше драма за пред изборите. Истината е задкулисна. И тя е че нищо вярно нямаше в сблъсъка борисов. Златев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *