Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

КНСБ: 27 % от българите живеят в мизерия!

Пламен Димитров

Ужасяващите 27 % от българските домакинства мизерстват и живеят практически под прага на бедността, който е двеста и пет лева за един човек на месец. Това стана ясно от последните данни на КНСБ, които бяха представени от Пламен Димитров – председател на синдиката.

У нас издръжката на един човек за календарен месец се равнява на почти петстотин и петдесет лева, като тази сума е достатъчна да покрие само най – насъщните разходи. Простата аритметическа сметка показва, че за да живее едно четиричленно семейство относително нормално, са му необходими има – няма 2 200 лева.

КНСБ

Димитров обаче уточнява, че тези изчисления вече не са актуални, защото само от последното увеличение в цената на тока, тази сума се повишава с двадесет лева. Той прогнозира, че заради фаталните 13 % оскъпяване на електричеството, инфлацията ще отбележи ръст от 1. 7 %.

Замразените доходи на българите в последните месеци и все по – затъващата държава, създават сериозно напрежение в социалните слоеве и предизвикват масовото недоволство на хората. Най – засегнати от задълбочаващата се криза били пенсионерите, които имали и най – ниските доходи. Исканията на КНСБ са от 1 януари следващата година, минималната заплата да стане 330 лв.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=DieXttMwh-Q

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *