Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Класация: Изравнихме се по образование с Тринидад и Тобаго – с видео

Учениците протестират за ваканция, а не за по- добро обучение

Учениците протестират за ваканция, а не за по- добро обучение

Образованието в България е в критично състояние. Страната ни се нарежда едва на 46- то място от общо 65 държави, участвали в годишната класация на ПИСА – Програма за международно оценяване на ученици. Показателите на българските тийнейджъри са близки с тези на Уругвай и Тринидад и Тобаго. През последните няколко години страната ни прогресивно пада в класацията.

В изледването са включени над 4500  ученици от 180

Децата подремват в клас вместо да учат

Децата подремват в клас вместо да учат

учебни заведения между 15 и 17 години. Проверявани са няколко вида умения – четене и работа с текстове, разчитане на таблици, диаграми и графики.

41% от българските ученици, участвали в изследването, нямат елементарни умения по посочените критерии. Като цяло, момичетата се справят по- добре от момчетата. Основна трудност за нашите тийнейджъри е работата с текст – разбиране, извличане на информация, осмисляне на прочетеното.

Четеното на книги е загуба на време

Четеното на книги е загуба на време

Според международно проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, българските ученици масово не четат книги. За по- голямата част от анкетираните тийнейджъри, четенето на книги е загуба на време.

Според бившият образователен министър Даниел Вълчев, причината за неграмотността на учениците не е само в тях. Като цяло, липсват примери за подражание, които да вдъхновят подрастващите. В обществото ни отдавна доброто образование не е на почит. Друг основен проблем, според Вълчев, е липсата на дисциплина в часовете.

Учениците искат по- дълга зимна ваканция, за да ходят по купони. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *