Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Китай си присвои територия от Ангола

Китайци си построиха жилищен комплекс не къде да е, ами в Африка и по- точно в столицата на Ангола- Луанда.

Неспирният прогрес на държавата с най-силно развиваща се икономика в света, продължава да расте неимоверно. Този път по доста иновативен начин. Китайска фирма си построи цял жилищен комплекс на хиляди километри от Китай. Градчето се казва Nova Cidade de Kilamba и е построено от фирмата International Trust and Investment Corporation (Citic).

В мястото, което е предвидено да живеят над 500 000 души, за сега има продадени една 200 апартамента, от близо 3000, които са пуснати в продажба. Цената на целия проект възлиза на над 3.5 милиарда долара като за сега компанията отчита само загуби, заради ниския интерес към мястото.

Причината най- вероятно се крие във все по- обедняващото население на бедната Ангола. Много малка част от тях, би си позволила да потъне в лукса на новия град, в който има, освен жилищни сгради и такива с административна цел, кина и развлекателни центрове. Експерти сочат, че най- вероятно Nova Cidade de Kilamba ще остане празна, защото в Ангола липсва средна класа. Хората или са много богати или са много бедни, а кварталът не отговаря на изискванията на милионерите, които населяват африканската държава.

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *