Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Киро Скалата: Да си безработен милионер е най-страхотното нещо! ИНТЕРВЮ

Киpил Николов Вълчев, по-известен като Киро Скалата, застана пред журналисти дни след излизането си от Къщата на „Биг Брадър Ол Старс“ и разказа за промените в живота си, уроците, които е научил, и с какво са свързани мечтите му. 42-годишният фитнес маниак е роден в София и от тийнейджър се занимава със спорт и здравословно хранене. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в УHCC. Още като студент започва да внася протеини и хранителни добавки от САЩ. Бил е фитнес инструктор, помагал е в семейния бизнес на баща си, бил е продуцент на предаването: „Фитнес мания“. Има един брак зад гърба си и се готви за втори с арабката Лина Мохамад Джиат Салем, която е от кралска сирийска фамилия.

Киро Скалата

Киро Скалата

– Киро, по време на престоя си в „Биг Брадър“ спомена, че преди време си бил подложен на силен стрес. Какво имаш предвид?
– Имах някъде към 9-10 фирми и участия в 54 различни дружества. Движех се със 7-8 телефона у мен и антураж от по 100 души непрекъснато ми висяха на главата, всяка седмица сменях града, а държавата – на всеки месец. Това ме доведе до бурен и интензивен начин на живот. Доста е привлекателен, понеже е разнообразен, изпълнен с хубави и лъскави неща, но реално погледнато това са все предмети, които ти ползваш за момента и когато работиш, но не можеш им се наслаждаваш. Да бъдеш безработен милионер, е най-прекрасно, имаш възможността да се наслаждаваш на нещата, но работещ милионер – това си е робия. Непрекъснати ангажименти, недоспиване, разправии и така неусетно започнах да изгубвам удоволствието от живота. Не успяваш да останеш сам със себе си. Даже не можеш да почувстваш вкуса на храната, въпреки че се храниш в най-изискания ресторант. Понеже си на среща и почваш да си я следиш, няма как да се наслаждаваш на храната, напитката, пурата.

Киро с дъщеря си и годеницата си Лина

Киро с дъщеря си и годеницата си Лина

– А сега какъв е животът ти?
– Занимавам се предимно с тази система, която ме подобри и мисля, че трябва да се грижа за себе си, да бъда егоист. Когато работиш върху собствения си Аз, винаги е плюс. Вярно, нямаш огромни приходи, обаче за какво са ти, когато нямаш големи разходи. Имах 3 фитнеса, продадох дяловете си в тях. Имам една фирма, с която внасям изолация на къщи. Консултирам компании в сферата на рекламата, което още го правя с удоволствие плюс добавките.

– Значи не си фалирал бизнесмен. Сега си безработен милионер, така ли?
– Фалирал означава „отказ“. Не мога да поемам толкова много ангажименти за момента, нямам желание. Безработен милионер – не искам да си правя реклама, да се надувам. Така че може да напишеш, че съм спокоен научен работник или изследовател на системата за удължаване на младостта. Живея в Йордания и в България, във Варна. Рядко се прибирам в София.

– Как се промени през годините? В първия „ВИП Брадър“ бе интимен с Галя Литова, Виолета Здравкова, а сега говориш за философия, за Библията.
– Не съм се променил кой знае колко, това са мои различни проявления. 30 години съм се занимавал с история, философия, науки, спорт, музика и съм ходил 5 пъти на дискотека.

След това навлязох в маркетинговия си период. Хората се интересуват от предимно жълт образ, особено в тези времена, когато не беше наситено със сек*бомби и плейбои. Някоя мацка, която си слагаше ц*ци, беше новина. Във „ВИП Брадър“ беше маркетингов ход, даде ми тласък, за да съсредоточа вниманието върху себе си и да мога да си отварям всяка врата. Независимо дали съм с имидж на плейбой или скандален човек, след първите 10 изречения разбират, че съм достатъчно ерудиран и професионален, за да правят бизнес с мен. След „ВИП Брадър“ изкарах 100 000 лева от реклами, от фирми, които обслужвах. Развих дейността си дотолкова, че живеех в Лас Вегас по 6-8 месеца, а парите ги изкарвах в България. Смятай!

– Към днешна дата плейбой ли си, или си верен на твоята годеница?
– Сега в момента съм верен. Човек, когато е в период на разпад на връзка, се впуска в търсене на нещо ново. Но когато намери това, което го удовлетворява, интересът за реални връзки, говоря за сексуални, се губи. Влизането ми във „ВИП Брадър“ бе с цел да направя медиен фурор. Нито един от флиртовете не е продължил след шоуто. Човек като излезе на сцената да играе любовник на една актриса и я прегръща и целува, след това си облича нормалните дрехи и всеки се прибира вкъщи. Имах желание да имам популярност, сега нямам нужда. Съсредоточил съм се върху работата, годеницата си и красотата на живота.

– В личен план за какво си мечтаеш? Искаш ли още деца?
– Да, имам дъщеря на 11 години, тренира скокове във вода, републикански шампион е. Спортна натура е, мускулеста е като баща си. Напоследък прекарвам доста време с нея, тъй като разбрах, че удовлетворението от светския живот и бизнеса не е достатъчно. Получава се празнота, дисбаланс в личността ми. В един момент бях паднал дотолкова, че участвах в проект за чалга дискотека заради пари. Викам си – отврат, и се отказах. В последните 2 години имам много време да прекарвам с дъщеря ми, тя ме облагородява, мечтая си за още деца. Надявам се скоро да работя за това свое желание.

– Създаваш впечатление на четящ човек. Какви книги предпочиташ?
– За да бъдеш фитнес маниак, означава да имаш фитнес на всички нива – физика, разум, да са ти развити и душевността и духът. Човек трябва да работи върху тях, иначе изостава. Мен ме интересува света и от годиии се занимавам със спорт и здраве, но това не ми пречи от 86-87 година да се храня ис друго. Обикновено чета специализирани неща, които ми носят информация относно интересите ми и изследванията, към които съм се насочил. Чета история, философия, политология, която ми дава възможност на база на познанията ми по икономика да мога да си правя причинно-следствени връзки за случващите се неща в света и защо той е такъв какъвто го виждаме. На този въпрос можем да си отговорим, когато правим връзка между всички аспекти на живота. Ако става въпрос за душевно четене, чета Библията. Ако е за удоволствие, гледам научнопопулярни филми, чета литература, но след Достоевски всичко бледнее. След „Братя Карамазови“ няма нужда човек да чете, всичко човешко е изчерпано.

– До какви изводи за себе си достигна на база на това, което си прочел?
– Че човек се учи, докато е жив, че винаги може да направи грешка и че е несъвършен. Тъй като човекът е и дух, и тяло, което е земно и изпълнено със страсти и материални закони, трябва да имаш твърда почва, на която да стъпиш, и висока планина, от която да погледнеш света, за да разбереш всичко. Тоест, да имаш отправна точка. В моята ценностна система признавам само Божествения закон, който е доказан през последните 2000 години, откакто Господ Исус Христос е дошъл. А той е, че светът е място на любов, състрадание и прошка.

– В „Биг Брадър“ те обвиняваха, че им досаждаш с лекциите и идеите си, освен това не приемаш чуждо мнение. Как го приемаш?
– Нямам идеи. Аз говоря на база на световните и библейските истини и второ – ако има друго мнение, бих го чул, но няма. За да имаш мнение, трябва да имаш информация. Човек трябва да има мнение за нещо, от което разбира. Когато не знае, няма нужда да изказва мнение, трябва да намери информация.

– Значи хората в Къщата са некомпетентни по темите, които сте обсъждали. Разбира се, изпразнени от съдържание, незнаещи хора имаше. Не можах да разбера точно какво имат като съдържание някои, нищо не разказаха, само лични дреболии, които нямат никакво значение – кой за кого е женен, кой иска да яде, кой иска да сере. Това са елементарни работи.

– Кои смяташ, че са изпразнени от съдържание?
– С Денди и Ели се сближих, поговорих с Лео – интелигентен, добродушен и и усмихнат. Финдо е спортна натура, с професионална спортна насоченост, която ми е позната от години. Джейсън не можах много да го анализирам, но разбрах, че е прозорлив, защото видя играта на Златките – искат да наложат един образ на всяка цена и който може би е с идеята да стигнат до финал и да спечелят играта.

– Каква роля играеха Златките?
– Нещо много тривиално. Всяка жена е домакиня, гледа деца, ходи на работа, отделно си има съпруг, дай Боже, даже някои и любовници имат. Не сме разбрали какво работят красавиците и реално дали имат друго амплоа, защото старото, доколкото разбрах, са го загърбили – това на ер*тични модели. Затова се получи недоразумение, мислеха, че имам лични нападки към тях, а нямам.

– Обидиха се, когато им каза да си покажат гърдите, защото били сек*бомби.
– Не съм ги карал голи да се събличат, но те ходят облечени като бабички, а пък тяхното амплоа е еротични модели. Казах им не да ходят голи, а секси, защото са с*кс символи. После разбрах, че те нямат този имидж вече, били други. Не искали да бъдат секс символи. Много хубаво е, щом са решили да се променят, но към какво точно, не ми стана ясно.

– Част от останалите участници те определиха като арогантен. Говорил си само цинизми и за полови органи…
– (Смее се – б.а.) Значи цинизмите са част от жаргона и хулиганския език, от който нито съм се отказал, нито мога да отрека. Това е нещо, което присъства и не ми „накривява шапката“, но може на някои да не им харесва. Диоген е бил първият циник и е живеел в бъчва, но е успял да провокира цялата гръцка общественост. Това е метод – да имаш смелост и сила да хвърлиш някакво слово и да провокираш. Можем да кажем, че съм нахакан, имам голямо самочувствие, наперен съм. Така е, но моето самочувствие има покритие а повечето хора гледат на себе си от една страна, а човекът е с много измерения.

– С псувните например как провокираше другите?
– Ами когато псувам, изразявам мнението и позицията, че не се интересувам, не ми пука от казуса, от който те толкова много се плашат. Да не ме занимават, над тези неща съм. Аз не съм искал да стоя до финал. Целта ми бе да стоя 2 седмици, издържах 3. Бях си взел храни за две седмици, оставих вафлите си на момичетата да хапват, защото бяха гладни непрекъснато. Аз свалих 4 килограма, докато бях вътре, защото ядях само прахове.

– И в живота ли го караш само на хапчета и прахчета?
– Зависи в какъв процес на работа се намирам. В последните 9 месеца работя върху нова система, която обхваща промяната на гениите мутации в тялото. Те се получават на базата на определени промени на клетъчно ниво, които предизвикваме въз основа на определен начин на живот. Това е нова наука, казва се нутригеномика. Става въпрос за система чрез растения, която без да искам пробвах и ефектът беше поразителен.

Косата и брадата ми бяха побелели от стрес и следвайки системата, станаха отново черни. Разбрах, че съм повлиял на генетично ниво. Когато говорим за здраве и дълголетие, нещата са под формата на чайове, билки, отвари, тинктури и екстракти. Аз ги взимам от Индия, Перу, Китай, Южна Америка. В момента строя център за удължаване на младостта. Той е за милионери, защото е скъпо.

– Как работи?
– Пращам кръвта ти в Германия, изследват я, което струва около 2000 лева, и това ми дава пълна представа кой си, какво си и на база на една анкета за живота ти правя едногодишна програма.. Хубаво е да се виждаме на 2-3 месеца за по 5 дни. Пият се тези растения, но те са на база на твоите лични биохимични, генетични изследвания. След по-малко от година си напълно нов човек, здрав и енергичен!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/3bEMh3QiZPM

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *