Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кирил Рашков – Цар Киро бил „мозъка“ на заговора за убийството на прокурор Олег Янев

Цар Киро също е бил сред поръчителите на убийствата на прокурор Олег Янев, Цветелин Кънчев и Христо Върбанов – Ицо Папата. Арестуваните вчера престъпни ромски босове Любо Къдравия, Георги Георгиев – Чамур и Васил Георгиев – Вачето са сред доверените хора на Кирил Рашков.

Любо Къдравия, наричан още Любо Калдараша, е известен като дясната ръка на Цар Киро. Двамата от години са в тежък конфликт в Ицо Папата и Цветелин Кънчев.

Срещу Любо Къдравия, Чамур и Вачето вече са повдигнати обвинения за подготовка на трите убийства. Кирил Рашков ще бъде обвинен отделно от тях. Заговорът между тримата и организацията на убийствата са осъществени в периода юни – септември 2011 г. Една от набелязаните жертви, Христо Върбанов – Ицо Папата, още тогава обяви, че се готви разстрела

Папата и Дон Цеци също били нарочени за разстрел

му, по поръчка на Цар Киро. Ромският бос от Костинброд дори показа видео, в което Любо Къдравия обсъжда убийството на Върбанов. Клипът заснет със скрита камера беше излъчен в предаването „Директно” .

По сигнал на Христо Върбанов е започнало разследване по случая. Така се стига до другите две набелязани жертви – прокурора Олег Янев и лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев. За главата на прокурор Янев била платена сумата от 230 000 лева, а за ромските лидери – по 70 000 лева на човек.

Като мотив за разстрела на Олег Янев се посочва работата му по няколко дела за убийства. Христо Върбанов и Цветелин Кънчев пък са дългогодишни конкуренти и врагове на Цар Киро.

Имената на нарочените за разстрел ромски лидери станаха ясни 24 часа след като беше обявено, че е предотвратено убийството на прокурор Янев. Също тогава се разбра, че и Цар Киро също е замесен.

Ицо Папата осъди Цар Киро на смърт чрез обесване. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *