Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кирил Рашков и Мето Илиенски залели страната с фалшиво кафе

Освен с алкохол менте, Цар Киро залял страната и с фалшиво кафе

Цар Киро правил фалшиво нескафе заедно с Мето Илиенски . Техен съдружник в начинанието бил Николай Попов – Мартеничката, бивш президент на „Локомотив” (Пловдив). Той е застрелян по- късно, след като се замесва в трафик на амфетамини.

Не е много за завиждане и съдбата на другите двама майстори на ментето. През последните месеци Цар Киро е в немилост. Разследват го данъчни и има реална опасност да се раздели е имотите си. Висаджията Мето Илиенски е в неизвестност от няколко години.

Съдружието на тримата обаче им донесло много пари. Печалбата от кафето менте не били по- малки, отколкото от наркотиците, категорични са антимафиотите. Дори самият Николай Попов – Мартеничката се хвалел, че натрупал цяло състояние точно от кафето.

Фалшификатът е произвеждан в с. Катуница . Цар Киро дал началния капитал за манифактурата. Схемата обаче била измислена от Мето Илиенски. Той осигурил и разпространението в търговската мрежа. Със същите функции бил натоварен и Мартеничката.

Мето Илиенски разработил схемата

Производствената база била в плодохранилището на с. Катуница.

Фалшивото кафе се слагало в кутии с надпис „Нестле”. Съдържанието вътре било смес от малко истинско нескафе и разни пълнежи. На вкус и мирис било направено почти като истинско В надписите на кутиите имало много малки разлики и само опитно око би ги открило. Най- голямото разминаване с оригиналния продукт било, че фолиото под капака на истинското се дърпало с кукичка, а на ментето просто се отлепвало от кутиите. Фалшивото било с 2-3 лева по- евтино от истинското.

Бизнесът донасял огромни печалби, докато от голямата компания „Нестле” не попаднали на ментето. Фирмата си направила собствено разследване и стигнали до базата в Катуница. Тогава се намесила и полицията в Пловдив. При акция на антимафиотите били намерени 12, 5 тона фалшиво нескафе в селското плодохранилище. Стойността му била над половин милион лева. Въпреки това, Цар Киро, Мето Илиенски и Мартеничката успели да се изплъзнат от съдебни дела и историята набързо била потулена. Нещо повече, производството на кафето менте продължило вече по- предпазливо и без да се използват марки на световни фирми като „Нестле”.

Цар Киро се хвали с менте алкохола си. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *