„Килърите“ Васко Кеца и Туцо – събирали пари за ГЕРБ – с видео

0

arest1Арестуваните за втори път Васил Костов – Васко Кеца и Янко Попов – Туцо, по известни като „Килърите”, били активисти на ГЕРБ на последните избори. Обвинените в убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, освен гласоподаватели, осигурили на Бойковата партия и пари.

Васил Костов – Васко Кеца всъщност имал  контакти с премиера  още от времето, когато Борисов беше само шеф на охранителна фирма „Ипон”. Преди десетина години, Васко Кеца е бил телохранител на Милчо Бонев – Бай Миле. Като по чудо оживял от атентата през 2003, когато боса беше разстрелян. Говори се, че тогава охранителите на СИК се сдобивали с разрешително за

Васко Кеца агитирал за ГЕРБ
Васко Кеца агитирал за ГЕРБ

оръжия чрез „Ипон”, чийто собственик в сянка беше покойният Стоил Славов, който беше взривен в асансьор в kiluriсградата на „Бул Инс”. Подставеното лице на загиналият сикаджия в „Ипон”, разбира се,  бил Бойко Борисов.

Кеца и Туцо наели физическите убийци на бизнесмена Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Георгиев. След покушението на 3 юли 2009 , извършителите били приютени от съдържателя на хижа „Вада” край с.

Румен Рачев беше разстрелян посред бял ден в Шумен
Румен Рачев беше разстрелян посред бял ден в Шумен

Говедарци – той също е арестуван. Днес от килърите Филев и Георгиев няма и следа. От МВР предполагат, че са били ликвидирани.

Васил Костов и Янко Попов бяха арестувани в края на юли т.г. при акция „Килърите“ и обвинени за убийството на Юри Галев. Тогава за тартор на бандата за изпълнение на мокри поръчки беше обявен Петър Стоянов – Сумиста. Доказателствата, както за стрелбата по Галев, така и за останалите 5 убийства, бяха прекалено незадоволителни и „килърите“ бяха освободени. След няколко седмици обаче, Васко Кеца от Червен бряг и Туцо от Самоков бяха задържани при операция „Килърите“ – 2 и обвинени за убийството на Румен Рачев. Двамата остават за постоянно в ареста, в очакване да им бъдат повдигнати обвинения.

Акция „Килърите- 2“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *