Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Киборги изместват живата охрана и пазят затворниците

Киборги изместват живата охрана в затворите…

Роботи оказват помощ на надзирателите, а постепенно и ги изместват от длъжност в затворите.  В Южна Корея вече е изграден прототип, който може да щурмува  из затворите  и да надзирава поведението на пандизчиите. Роботът е изграден благодарение на безапелационната помощ на министерството на правосъдието в Суел. Машината ще бъде подложена на можество тестове и задачи през декември месец тази година в затвора в град Пхонан, югоизточно от столицата. Управниците на пандизите смятат да вкарат в активна употреба киборгите от март 2012г.  Според специалистите новите надзиратели могат да патрулират както  във вътрешната част част на зандама, така и във външните пространства около него.

Роботи ще охраняват пандизчиите…

Машините могат да докладват  за неправомерно поведение или агресивни действия от страна на затворниците  и да спомагат по този начин работата на колегите си надзиратели  – живата охрана.  Роботите също така са способни да изпълняват различни нареждания на операторите. “ За разлика от наблюдателните камери, които просто предават картини от помещенията, роботите анализират различни ситуации, което им позволява да разпознаят необичайни събития в затворите“, разяснява проф. Ли Байк – Чул, един от създателите на иновативната разработка.

Според специалиста в киборга –  пазач са  инвестирани около 1 млрд. корейски вона, или около 900 хил. долара, но цената на изобретението била абсолютно разумна и  основателна , а  това тепърва щяло да се докаже.

Надпревара между иновативни роботи! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *