Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Катуница въстана – готвят кървава вендета за цар Киро

Ако Рашкови се върнат в Катуница ще има война!

Катуница се готви за война

Хора от цяла България се стекоха да защитят Катуница от набезите на Рашкови

В Катуница се вълнуват от завръщането на ромския клан Рашкови. Хората са категорични, че ако властите допуснат цар Киро и близките му обратно ще стане страшно, защото всички са готови за война. Всеобщото мнение изрази кметът на община Садово Димитър Здравков.

„Бог да не им позволява дори да си помислят да се връщат обратно. От отговорността на своя пост заявявам, че ако Рашкови се върнат в Катуница ще предизвикат гражданска война, безредици и ще стане страшно. Една стотинка данъци не е внесъл и лъже, че го е направил”, каза той.

Димитър Здравков бе сред най – активните участници от драматичните събития през есента на 2011 г., когато по поръчка на човек от печалната ромска фамилия бе убит Ангел Петров, който бе само на 19 години. На следващия ден от притеснения почина и неговият приятел Павел.

катуница

200 ченгета пазиха живота на цар Киро по време на размириците

Кметът разказа още, че в момента Рашкови на практика нямат нищо в Катуница, тъй като всичките им имоти са разрушени. Единствено е оцеляла къщата на щерката Събка, но тя е незаконна и те просто няма къде да живеят.

Припомняме, че цар Киро изяви желание да се върне в Катуница, след като излежи присъдата си през октомври. Това предизвика нова вълна на недоволство сред местните, които дълги години бяха подлагани на системен тормоз от ромите. Кметът на селото Красимир Юруков също е на мнение, че Кирил Рашков и хората му нямат място там и за всички ще бъде най – добре въобще да не се появяват.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *