Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Катастрофа! Залива ни 80 тона мърша

Съвсем скоро ще затънем в мърша

У нас работят само 2 екарисажа – шуменският и варненският. На месец в екарисажа в Шумен се изгарят над 400 тона трупове на животни, а в този в морската столица около 200. Екарисажът в Шумен се грижи за животинските трупове на 18 области, а този във Варна за 10. Дотук добре обаче държавата не е изплащала на двете фирми и стотинка от дължимото за 9 месеца, а дългът на агенцията по храните до момента възлиза на 2, 5 милиона лева.

Шуменският екарисаж затваря врати до месец

Директорът на шуменската фирма „Брамас 96“  Мирослав Александров заяви, че най – вероятно до максимум 1 месец екарисажа ще затвори врати, тъй като няма да може да си позволи да функционира повече. Същото важи с пълна сила и за варненското предприятие.

Двете фирми вече не горят животинските трупове, тъй като не могат да си го позволят, а и не са плащали на служителите си заплати, тъй като нямат нужните парични средства за целта. По принцип двете фирми работят регулярно по договор и поемат животинските трупове на страната, за да  ги изгарят епизодично, но това на практика вече е невъзможно, ако държавата не погаси дълга си към тях.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *