Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

КАТ махат актовете, ще борят корупцията

КАТ – 20 лева

Да се пишат фишове е по – удачно

Според началника на сектор „Пътна полиция” Антон Антонов, най – добре е актовете за сгафилите шофьори да бъдат напълно премахнати и за голямата част от нарушенията да се пишат фишове. По този начин щели да се намалят в пъти предпоставките за корупция и все пак на хората да стане малко по – лесно.

„Ако се премахнат актовете, ще стане напълно възможно да се изкорени корупцията в голямата й част. Сега когато колегите спрат някой какво става? Шофьорът обикновено чува въпрос какво ще се прави сега, фиш ли ще се пише или акт. Започват едни унизителни пазарлъци, защото хората естествено предпочитат само фиш, който не отнема от контролните точки” – категоричен е Антонов.

Катаджии

Началникът обаче допълва, че все пак е добре да останат и актовете, но само за сериозни нарушения, които могат да предизвикат някакви правни последствия. Това например са карането пиян или дрогиран, причиняване на пътно – транспортно произшествие. За всички останали обаче трябва да се заменят с фишове.

Тази промяна обаче ще се осъществи едва, след като се въведат и обнародват промени в Закона за движение. Запознати припомнят, че в момента всяко постановление на стойност над десет лева, може да се обжалва по съдебен път, независимо дали е акт или фиш. Абсурдното е, че хората имат на разположение едва три дни, ако решат да протестират, докато КАТ за същото нещо разполага с цял месец.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *