Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Касим Дал в далавера с главния мюфтия

Турция завладява български територии чрез своя човек у нас Касим Дал. Това недвусмислено се разбира от писмо, което главният мюфтия Мустафа Хаджи е разпространил сред имамите в страната. Чрез депешата до джамийските настоятелства по места се дава нареждане досегашните наематели на вакъфските имоти и земеделските земи да бъдат заменяни с хора на Касим Дал.

Касим Дал

Касим Дал

Именно коалиционният партньор на Меглена Кунева в Реформаторския блок е посочен лично от президента Реджеп Ердоган за човека на Турция в България, а в ролята на пощенски гълъб е използван Фикрет Караман от турското посолство.

Далаверата за Касим Дал е, че разполага с огромен финансов и имотен ресурс, с който да изгражда структури на партията си, а за Турция – че има сигурен съюзник в преследване на имперските си цели на Балканите

Сорман Исмаилов (вляво) на инструктаж при президента на Турция Реджеп Ердоган

Сорман Исмаилов (вляво) на инструктаж при президента на Турция Реджеп Ердоган

Така Касим Дал, главният мюфтия Мустафа Хаджи и имамите по места се превръщат в оръжие за сегашното ислямистко правителство на южната ни съседка. Това става напук на решенията на българския съд, който лиши джамийските настоятелства от имоти.

Сагата с имотите е дългогодишна. Първоначално през 2003 г., след изтичане на 10-годишната давност, предишният главен мюфтия Недим Генджев внесе молба до съда за запазване на вакъфските имоти. И когато всичко бе уредено, за да навреди на предшественика си, неговият наследник Мустафа Хаджи се отказа официално от иска на Генджев. Впоследствие Апелативният съд уважава отказа на Хаджи. Така на практика Хаджи оставя мюсюлманите без имоти, но след нареждане от страна на Турция обръща политиката и започва битка за възстановяване на всички имоти и земеделски земи, принадлежали някога на джамийските настоятелства. От своя страна Турция също стартира офанзива за многократно по-силно влияние в България. Мустафа Хаджи редовно се отчита в турското посолство, а за мюфтии са назначени хора, които са на щат към турското министерство на религията. Почти всички са завършили образованието си в Турция и нямат имоти в България, показва справка, с която журналисти разполагат. Любопитно е и имотното състояние на главния мюфтия Мустафа Хаджи. Той няма нито апартамент, нито къща, нито земя. Живее под наем в столичния квартал „Люлин“, а семейството му е в Бурса. Именно Бурса е градът, където имами и джамийски настоятели и крайни ислямисти редовно участват в семинари. Документи показват как се осъществяват пътуванията за тези семинари и какви цели се преследват с тях. Основната е формулирана приблизително така: „Обмяна на опит с колегите, получаване на нови знания и умения за поддържането жив духа на мюсюлманската общност и да се предостави по-качествен хизмет на мюсюлманското общество като цяло“, финансирането става посредством фондацията за приятелство и братство на името на министъра на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу, който е известен като краен ислямист.

Фондацията се представлява от 35-годишния Басри Бахри Зилябид. Той е натоварен да се грижи за имперските турски интереси в България, както и да осъществява пълно съдействие на хората на Касим Дал по завладяването на територии и изкупуването на земи у нас.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Касим Дал в далавера с главния мюфтия

  1. Анонимен Отговор

    30.07.2015 в 10:44

    По улиците българката плаче съз сълзи на очи и баба Пенка казва докъде докараха живота българските политици.нийе нямаме морално възпитание. Ние сме приятели с турците по добре турчин отколкото руснак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *