Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кървава следа разкрива убийците на Косьо Самоковеца до дни

Моделката Цеци Красимирова още не смее да проговори

убийството на косьо самоковеца

Убийството на Косьо Самоковеца

Нова, гореща следа по показния разстрел на Косьо Самоковеца, пришпори родните детективи да извадят обвитите с прах папки и да започнат повторно разследване на случая. Запознати са категорични, че сега властите имат сигурни доказателства за това кой е поръчителят на атентата и ако си свършат работата както трябва, ще го изпратят за дълги години да търка наровете в затвора.

Това е и мнението на заместник – главния прокурор Борислав Сарафов. Според него, за разкриване лидерите на организираната престъпност у нас, е напълно достатъчно да се направи задълбочен анализ на показните убийства и да се извадят съответните изводи.

Косьо Самоковеца бе убит в централната част на Амстердам в началото на м. декември 2003 г. Физическият убиец Ервин Векер е заловен бързо от местните власти, но холандците нямат възможност да разкрият кой е поръчителят на кървавото деяние. Установяват, че е въртял съвместен бизнес с Йоско и Васил Къчиков – Дългия, но правомощията им свършват тук. Моделката Цеци Красимирова, която е до Самоковеца в момента на разстрела мълчи и вече години наред не смее да каже каквото и да било.

Векер идва 6 пъти в България преди разстрела

 Цеци Красимирова

Цеци не може да забрави кошмара

Преди да убие Самоковеца, ховандецът Ервин идва цели шест пъти у нас, в продължение на само шест месеца. За това време най – малко три пъти ходи в дома на Йоско, а в Амстердам живее в квартира, която е наета от нашия бандит. В дните около убийството (1 – 4 декември), говори 14 пъти по телефона с Дългия и Йоско. На 5 декември следи Косьо и Цеци Красимирова непрестанно и на следващия ден го убива.

Куршум застига и Цеци Красимирова

Наемният убиец дебне жертвата си в Амстердам. Възползва се от посещението на Самоковеца и Красимирова в бижутерски магазин, причаква ги отвън. Когато излизат стреля няколко пъти в главата на жертвата, а единият от куршумите се забива в главата на моделката след рикошет. Холандската полиция го арестува и скоро след това е осъден на 15 години.

Какво се случва в България

Нашите полицаи мигновено задържат Йосиф Йосифов – Йоско и ортака му Васил Качиков. След това обаче съдът очаквано ги оневинява напълно и ги пуска на свобода, след което двамата вършат още доста тежки престъпления.

В същото време вдовицата на Самоковеца – Ангелина Димитрова бе подгонена от данъчните власти и съдена, изкарвайки я опитен контрабандист на акцизни стоки.

Любовницата Цеци Красимирова се покри в чужбина и от години живее в слънчева Испания, далеч от лапите на родната мафия. Десет години след убийството обаче признава, че миналото я преследва с пълна сила и често преживява кошмара от разстрела насън.

Видео от убийството на Косьо Самоковеца – 18+:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *