Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Карбовски погна журналистите- св*ркаджии: Бойко, и аз те обичам!

Карбовски ЛюбаИ аз  обичам Б.Б, обаче  той  ми изневерява с Любица К. И вече това не се търпи. Обяснението на един премиер към една журналистка в любов е доста лично нищо, доста съкровено и истинско. Обаче показва и  докъде са стигнали някои журналисти, за да си докарат гост в студиото, написа Мартин Карбовски в коментара си „Фелацио и масаж в политиката“, с който буквално разбива съвременната журналистика.

Журналистите, и особено журналистките, се паднали и се молят на колене пред властта, или т.нар.  „актуални  на деня“, за да имат гост в студиото. Няма да повярвате, драги зрители – то са едни обяснения, едни молби, едни любови и клетви. Това просто е кошмарът на журналистиката, защото политиците вече са далеч по-малко от колегите-журналисти и явно трябва да им се направи фелацио, за да се появат на гости в студиото и да се запълни времето.

А като изобщо благоволят да дойдат в студиото, отново трябва да им се прави прави фелацио, а те да стоят усмихнати и щастливи, пък шефовете да ги  похвалят. Някои колеги пък правят друг номер – на предварителната среща – задължителното  фелацио, а после в ефир внезапно започват да ругаят госта си и да му вдигнат рейтинга чрез скандал, защото той е подготвен предварително и знае как да отговори и да спечели битката. Това също е вид  фелацио, защото е уговорено. По-отраканите журналисти правят само масаж. Но отново с облекчаване.

Така Карбовски разказва кошмарната картина на съвременната българска журналистика, която минава през лизане на подметки и не само подметки, на предварително уговорени разговори, на нездрава любов между водещ и интервюиран и всякакви журналистически извращения, включително  пари под масата. Според него е нередно разговорът да се уточнява предварително, политиците да получават листчета с въпроси  преди интервюто.  Или  още по-страшният вариант – самите те да диктуват на водещия въпросите.

Той призова за чиста и истинска журналистика, такава, каквато трябва да бъде по принцип, а не за уговорени оргии и обяснения в любов.

Защото какво да направя сега, ако искам ББ да ми гостува? Да се развикам: Бойко, аз те обичам повече от нея? Или да отида да му направя една сви*ка. В журналистиката място за сви*ки няма и такива хора не бива да бъдат в професията, категоричен е Карбовски.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *