Караме най- скъпото море – по 90 лева на ден за човек

1
Почивка на море

Средно по 90 лева на ден са отделили българите за почивка през тази година, показаха данни от журналистическо проучване. Гражданите в активна възраст ще изкарват на курорт по около десет дни. Най – много са мераклиите за почивка на морето, следвани от любителите на планините и екскурзии в чужбина.

Така, според осреднените данни, нашенците ще похарчат по около деветстотин лева на човек, за да си изкарат добре по време на летните отпуски.

40 % от българите ще почиват в чужбина

От събраните статистически сведения става ясно още, че тази година почти половината българи са заделили повече средства за разпускане, ако го сравним със същото време за 2011. Малко под двадесет процента пък са споделили, че ще бъдат със занижен бюджет.

Като цяло, почивка могат да си позволят деветдесет процента от анкетираните, или девет на всеки десет души от по – големите градове у нас във възраст до четиридесет и пет години. Хората в разцвета на силите си между тридесет и пет и четиридесет и пет години са си приготвили по един бон за разход, а навършилите пълнолетие младежи наполовина по – малко, или петстотин лева.

Повече от петдесет процента от нашенците ще летуват в българските курорти, а от чуждите места за разпускане най – предпочитано остава Гърция.

Алкохолен туризъм в България:

http://www.youtube.com/watch?v=F210n2of09U

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Учудващото е, че имаме от най-ниските заплати, работодателите все мрънкат, че немали пари, а често често купуват нови коли, все недоволни, искат да си Хари Потър и като дойде време за плащане се ослушат като гърмяни зайци и ти кихнат някоя стотачка под минимума за храна дори, но с претенцията, че са ти едва ли не Господ Бог? И въпреки, че петрола пада, цените на горивата са ъп? А върви я разбери тая смапната държава и повечето манталитети тук? Обратно на всяка лотика и по света… Нема бъдеще тая държава и народ, виждам го от векове си е така. Нещо се е изродило с поколенията, което е твърде гротекстно. Не е въпроса в 90-те лева, а че цените на Черноморието често са доста солени, а услугите насреща не си струат парите. За същите пари, на доста места предлагат повече внимание, лукс. Така, че пак опира до манталитета….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *