Карабинерите: Българската мафия продава повече кока от Ндрангета

0
Евелин Банев - Брендо

Нашенските мутри оставали далеч зад себе си най – голямата престъпна организация Ндрангета в родината на мафията. Това стана ясно по време на официална пресконференция в Италия, а данните бяха изнесени от ген. Джанпаоло Ганцер, който е началник на спец звеното на карабинерите за борба с организираната престъпност.

Според висшия италиански полицай, Евелин Банев – Брендо и неговата банда, внасяли кока от Аржентина за мафията в Италия. Сведенията били събирани в продължение на цели седем години, през които ченгетата изчаквали, за да нанесат един единствен съкрушителен удар на престъпната мрежа.

В далечната 2005 година, карабинерите надушили движение около „Фамилия Белоко”, които са членове на Калабрийската мафия /Ндрангета/. Властите на Ботуша усетили, че Белоко са участници от международна контрабандна мрежа, която разпространявала скъпи наркотици. Още тогава станало ясно, че семейството се снабдява с кока от български мафиоти, които поели доставките от Латинска Америка за Европа и Италия.

Нашенците се настанили в Милано и внасяли стоката от Аржентина. След започнало международно разследване станало ясно, че българските мутри имали голямо депо и в Аликанте, Испания. Първоначално заловили само дребни риби, които пренасяли малки количества наркотици от Доминиканска република в Амстердам и Милано. След това оперативните разбрали, че истинските големи количества се внасят в Италия, но чрез кораби по морето. Плавателните съдове били подсигурени от братята Лучо и Фабио Кателан.

Горещата връзка на Брендо с италианската мафия бил Антонио Мелато от могъщата фамилия Белоко. Според данни на карабинерите, именно Евелин Банев бил ръководител на престъпната организация. Брендо бил засечен да уговаря доставка на кокаин на испанска земя, както и че именно той осигурил финансирането за наемането на корабите.

Като заключение, генерал Джанпаоло Ганцер е категоричен, че Ндрангета вече няма ръководната роля в доставката на кокаин от Латинска Америка за Европа. Италианците отдавна били задминати от Балканските представители на организираната престъпност, които леко – полеко завладели пазара. За изминалите години, българите успели да осъществят пренос на повече от десет тона от скъпия кокаин, чиято обща стойност надхвърля десет милиона евро.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=5arNPfNh-K0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *