Капачка от „Кока – Кола“ едва не уби малко бебе

0
Линейка

Бебе на единадесет месеца беше прието по спешност в реанимацията, след като едва не се задуши заради глътната капачка от „кока – кола”.

Малкият Стоян от Сандански натикал тапата в гърлото си без да бъде видян от своите родителите, докато си играел в събота вечерта. Когато започнал да подскача, капачката почти напълно запушила трахеята му и само бързата намеса на лекарите спасила живота му.

Лекарски екип

„Ставаше въпрос за животозастрашавакщо състояние, а детето определено беше с доста затруднено дишане заради чуждото тяло, което беше попаднало над трахеята. Решаващо за спасяването му беше бързата и своевременна лекарска помощ. Нямаше време да чакаме специалисти и поради това извадих капачката с пръст. За щастие всичко приключи успешно въпреки огромния риск. Реагирах мигновено и осъзнах огромния стрес едва след като майката ми благодари” – разказва анестезиологът Сашо Караджов, който също е доста развълнуван от инцидента.

Най – важното обаче е, че състоянието на детето е напълно стабилизирано, но засега ще остане под лекарско наблюдение в болницата.

Докато лекарите се борили за живота на Стоян, баща му изпуснал нервите си и започнал да буйства. Това наложило извикването на полицейски екип от районното управление в Благоевград, който бързо овладял ситуацията. До възпрепятстване работата на болницата не се стигнало.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *