Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Кандидатката за вице на ГЕРБ- Маргарита Попова покривала корупцията в затворите

Маргарита Попова

Маргарита Попова

Маргарита Попова и нейната дясна ръка  зам. министъра Христо Ангелов си затваряли очите за множество сигнали за сериозни нарушения в панделата, издават служите от Главната дирекция за изпълнение на наказанията. Според тях до Маргарита Попова през 2010г. са подадени огромен брой оплаквания за ужасяващата корупция в затворите, но тя не  сметнала за необходимо да извърши необходимото разследване. Гласовете на стотиците сигнали от затворите остават нечути и от министъра на Вътрешните работи Цветан Цветанов. „ Не беше направено нито едно дисциплинарно производство”, възмущават се държавните служители. В сигналите подробно се описват добре познатите и всеизвестни на всички ни схеми за корупция в панделата. Малкото съвестни служители по затворите сигнализират за подкупването на надзиратели от именити затворници, за предлаганата от управата и надзиратели услуга – незаконно обаждане срещу солидно заплащане дори и излет на въздух, ако можеш да си го позволиш.

Жанета Петрова, Даниела Машева, Маргарита Попова и Христо Ангелов

Жанета Петрова, Даниела Машева, Маргарита Попова и Христо Ангелов

Повечето от оплакванията са анонимни, но това не оправдава липсата на реакция от страна на кандидатката за вице на ГЕРБ Маргарита Попова. Освен това, когато главния инспектор Иван Тишев се осмелява и застава зад своята докладна за наличието на корупция в затвора, мигновено бива пенсиониран преждевременно. Примерната и изрядна в своята работа Маргарита Попова веднага се заинтересувала искрено от показанията на Тишев и според запознати го препраща за разпит при ресорсния зам. министър Христо Ангелов, уж за да стартира най – накрая дългоочакваната проверка. Вместо това обаче отношението към свидетеля е меко казано грубо и само след три дни той е пенсиониран по бързата процедура. Иван Тишев е изпратил и два сигнала до МВР, които също остават без отговор. За сметка на това пък съвсем логично и Върховния съд отхвърля жалбата на ищеца срещу уволнението му. Според запознати няма нищо странно в този факт.

Ставало въпрос за една много добре изградена и очевидно действаща шуробаджанашка  схема. Служители разясняват, че комплекта Маргарита Попова и Христо Ангелов действа още от старта на кариерите им. Двамата са невероятен тандем още от времето, когато са били обвинители в районната прокуратура в Своге, след което преминават през Софийска окръжна прокуратура, за да достигнат до настоящите си постове. Според запознати в България ще стане наистина интересно, ако кандидат президентската двойка на ГЕРБ спечели изборите. Тогава Маргарита Попова ще отговаря и за помилването на затворниците…

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *