Камикадзето в Бургас не знаело, че носи взрив?

0

Камикадзето от Бургас не знаело, че всъщност ще играе ролята на самоубиец. Това е една от версиите, която изтече неофициално от полицията.

След внимателно разглеждане на записите и държанието на мъжа, външния му вид и поведението, психолози са стигнали до извода, че той не е самоубиец. Външният му вид не отговаря на член на Хизбула, а дори да е такъв, той не е от типа самоубийци, характерен за тази организация. По-скоро би могъл да помага там с друго, но при всички случаи не е арабин-фанатик.

 Криминалисти смятат, че мъжът е нает под друг предлог. Той е трябвало да се качи в автобуса и да предаде раницата си на някого или да я остави да се смеси с другия багаж. Вероятно е бил уверен, че пренася наркотици, а летището е много удобно място да се предаде такава пратка, защото всички са с багаж.

 Ако мъжът, чиято ДНК вече е установена и е влязъл с фалшиви документи, е бил обикновен наркотрафикант, е имало и втори участник, който е взривил дистанционно товара му, а заедно с това и самия него. А след това е използвал суматохата и е избягал. Тази версия не е за пренебрегване, тъй като атентаторите не жертват нито един свой човек, успяват да взривят автобуса, да облеят паркинга с кръв и да се измъкнат. Дори не се е наложило да платят на неизвестния засега мъж за свършеното. Бивши криминалисти обаче смятат, че за всички е най-удобно мъжът с дългата коса да е атентаторът, защото в противен случай  историята ще стане още по-заплетена и в България ще връхлетят специалните служби на поне още пет държави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *