Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Камелия Тодорова осиновена

Камелия Тодорова

Стари софиянци се кълнат, че Камелия Тодорова е доведена дъщеря във фамилията Тодорови. Била невръстна, когато майка й се жени за Кирил Тодоров, син на „лудата глава“, дипломата авантюрист Коста Тодоров. Осиновителят приема Кеми не само на документ каро своя дете, но двамата имат и духовна връзка.

Певицата Камелия Тодорова стана издател на книжния пазар. Тя пуска не собствената си история,която подготвя от доста време,а в жест към предците си преиздава политическите мемоари на дядо си Коста Тодоров. Книгата му „Изповедта на една луда балканска глава“ е писана в САЩ и издадена първо там точно преди 70 години.

Семейството е нейно училище: баща й Кирил – познавач и ценител на джаза,и майка й – класическа певица. От двамата си родители изпълнителката попива естетика различна от балканската култура, както и от преходните забежки в поп музиката. Камелия досега не е разкривала публично предполагаемия факт на осиновяването си.

Темата е твърде лична, но може да се осмели да го направи в мемоарите си. Или да го отрече. Фамилията Тодоров тя дава след време на съпруга си Майкъл Кунстман. Вече беглец на Запад. Преследван от властите за финансови престъпления, той имал навика да взема фамилиите на половинките си, за да променя самоличността си и да започва отначало шашмите си.

Далеч по-горда Камелия се чувства от своите предци. Животът на нейния дядо е върволица от щури приключения, свързани с историята на България от началото на 20 век.

„Предложиха ми да преиздам „Една луда балканска глава“ на дядо ми Коста,което е страхотно, защото в нея има много важни исторически събития и би било полезно на хората да ги знаят“, споделя певицата. Камелия Тодорова изгря като неочаквана и уникална звезда на музикалната сцена на България в края на 70-те и началото на80-те години. Стилистиката на нейната изява бе ехо от епохата на Луис Армстронг.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *