Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Калин Врачански пребит от брат си

Голям гъзар бил Калин Врачански в детските си години. Бъдещият актьор от „Стъклен дом“ и “Дървото на живота“ пропушил още като тийнейджър, за да се прави на мъжкар пред съучениците си. Първа цигара той палнал в школото на родния Роман. След това редовно отскачал до нужника, за да пафка необезпокояван от преподавателите.

Калин Врачански

Калин Врачански

Един ден, както си пушел, Калин се сблъскал с голям проблем. С цигарата в ръка го сварил не друг, а брат му. Петър бил потресен, задето от устата на родственика му излизал дим. И тутакси се заел да го превъзпита с бой.

Пердахът бил яростен. След него Калин никога повече не си помислил да палне фас. „На брат ми дължа факта, че не пуша. Сега съм му благодарен“, споделя Врачански. И допълва, че днес дори мрази миризмата на цигари.

Артистът и друг път е бил бит от батко си. Петър бил не само по-голям, но и доста по-едър и направо го смилал.

Малкият Калин (вляво) със сестра си и брат си. Тримата са изключително близки и до днес

Малкият Калин (вляво) със сестра си и брат си. Тримата са изключително близки и до днес

Двамата братя се карали за куп неща, но винаги се защитавали пред трети лица. И до днес двамата държат много един на друг. Калин е особено близък и с майка си, с която се чува всеки ден, за да я осведомява как е минало представлението му в театъра или просто да си поприказват.

Врачански поддържа сърдечна връзка и със сестра си Таня. Семейството на актьора винаги е било сплотено, твърдят и в Роман, където Калин Врачански е жива легенда и идол за местните деца.

Именно в малкото градче Калин направил първите си стъпки в актьорството. Започнал да се изявява в детската театрална школа към читалището, където сега се пазят доста негови снимки от онзи период.

Врачански участвал в почти всички представления на аматьорската трупа, но не си и помислял да превърне актьорските занимания в професия. Идеята да си изкарва хляба на сцена му дошла чак след като семейството му било сполетяно от огромна трагедия.

Калин бил на 13 години, когато баща му починал от инфаркт.

Целият град изпаднал в шок, тъй като Роман не е голям и всички жители се познават. Там и понастоящем помнят таткото на актьора, когото описват като душа-човек. Бил едър, симпатичен и добър, винаги ходел с дълга коса.

Калин също носел по-дълга косата си в училище, а и като студент в НАТФИЗ. Подстригал се късо чак за казармата.

Загубата в семейството артистът, брат му, сестра му и майка му понесли тежко. И до днес Врачански отказва да си спомня и да говори за този период. В Роман пък още се възхищават на борбената жена, която успяла сама да отгледа трите си деца. Тя нито веднъж не се оплакала и не намекнала, че изпитва някакви трудности.

Калин, брат му и сестра му се стараели да не създават проблеми на жената, дала им живот. Били й опора и не проявявали капризи.

Родителката им, която работела в дрогерия, държала децата да следват мечтите си. Затова подкрепила Калин, когато той изявил желание да учи за артист.

„Докато играех в романската детската театрална трупа, дори нямах представя, че има академия за актьори. Това ми каза учителката по литература като ми предложи да пробвам. След завършването на училище едва 17-годишен, се пробвах на консултации в НАТФИЗ. Носех със себе си тетрадка и писалка. Консултациите водеше Вальо Ганев. Останалите си бяха подготвили материали – стихотворения, монолози, а аз – нищо. Мислех, че ще ни преподават нещо, а ние ще си водим записки. И така стоя аз настрани…“, връща лентата назад във времето звездата от „Стъклен дом“.

Провинциалистът не смеел да попита как ще протекат изпитите. Стоял и мълчал. Вальо Ганев обаче го заговорил и разбрал, че се е подвизавал в детска школа в Роман. Тъй като Калин нямал подготвено нищо, бил посъветван да си спомни роля, която е играл в читалището.

„Сетих се за „Любовни булеварди“ на Стефан Цанев. Вальо много се зарадва. Каза: „Супер! Аз доскоро играх точно същата роля“. И ми стана направо зле, понеже трябваше на краставичар краставици да продавам. Но изненадващо ме приеха от раз“, разправя Врачански. При евентуален неуспех в НАТФИЗ при първото си кандидатстване, Калин едва ли щял да опитва за втори път късмета си.

След като официално бил приет в академията, Калин се преместил с цялото си семейство в София. Във ВУЗ-а- бързо станал популярен сред преподавателите. Още докато следвал, той непрекъснато бил канен за различни роли и проекти.

Когато нямал актьорски ангажименти, младежът работел, за да не е в тежест на близките си. Промотирал стоки, пробвал се като продавач, а даже и като барман.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *