Калин Врачански още скърби неутешимо заради смъртта на баща си – с видео

0
Калин Врачански
Калин Врачански

Калин Врачански още не може да прежали мъртвия си баща. Таткото починал отдавна, но и до днес очите на актьора се просълзяват, стане ли дума за преждевременно загубения родител.
„Бащата на Калин Врачански почина от инфаркт. Беше шок за целия град, защото се случи изненадващо.Нито е боледувал, нито нищо. Тук всички се познаваме и уважаваме, а Петко беше страхотен човек. Висок и едър, много симпатичен. С една дълга коса ходеше, а после и Калин дълго време го копираше“, споделят семейни приятели на Врачански в Роман. Малко преди да почине, бащата започнал да общува със сина си като със зрял човек. Бъдещият тв. любимец бил на 13 години и с татко му обсъждали сериозни теми като избора на професия и на образование.
калин врачански„Родителите на актьора от „Стъклен дом“ винаги са искали той, брат му и сестра му да се насочат към работа, която ще им носи удоволствие и удовлетворение. Като най-малък, Калин бе любимецът на семейството. Прощаваха му се всякакви бели и своенравия. Не беше кой знае колко пакостливо дете, но си имаше своите дяволии“, разказват още в Роман.
Кончината на Врачански – старши дошла като гръм от ясно небе за родата му. Трите сирачета и майка им обаче не рухнали духом,

Калин често води приятелката си Силвия в любимия Роман
Калин често води приятелката си Силвия в любимия Роман

а станали още по-задружни и сплотени. Големите деца се превърнали в опора на родителката си, а Калин – в смисъл на живота й. В гр. Роман и до днес се чудят как семейството е успяло да превъзмогне трудностите без чужда помощ.
„Никой няма да каже, че Калин е ходел като повлекан – гол и бос. Още от малък си беше красавец и момичетата му се лепяха. Всичко му беше с мярка. Но беше изключително притеснителен“, спомнят си местните.
Днес Калин Врачански е гордостта на малкото градче. Тук няма човек, който да не се изкаже ласкаво за него и близките му. Те пък от своя страна не забравят откъде са тръгнали и при всеки удобен повод посещават родния си край. Калин идва дори когато е затрупан със служебни ангажименти, както сторил това за празника на местното читалище. Той не само че уважил събитието, но и приел да бъде водещ на тържеството. Довел и приятелката си Силвия.
„Винаги е голяма радост щом дойде в Роман. Много добро момче, скромно и отзивчиво! Така си го знаем“, редят земляците му. И допълват, че положителните си качества Калин е наследил от родителите си.
калин врачанскиМайка му местните жители описват като природно интелигентна жена, винаги готова да помогне. Преди да се премести с децата си в София, родителката на Калин работела в малка дрогерия в Роман. В магазинчето винаги се тълпели хора – не толкова за да си купят нещо, колкото да си побъбрят с продавачката. Възприемали я като незаменим душеприказчик.
„След като съпругът й почина, тя започна да гледа по-философски на нещата – все пак трябваше да се бори с живота заради трите си деца. Иначе все с черни дрехи си ходеше. Много мила жена, винаги беше готова да изслуша някого, да му даде съвет. Когато говориш с нея, се успокояваш. Така действаше на всички“, възхищават се на овдовялата госпожа романци. И съжаляват, че любимката им отдавна нее е идвала в градчето.
Визити правели само децата й. Сигурно й е тежко да си дойде – все пак тук дълги години е живяла със съпруга си и ще я връхлетят спомени и тъга. Но пък апартамента си не продаде. Петър дажее наскоро подхвана ремонт, разправят местните жители.

Виж какъв е бил Калин Врачански като дете! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *