Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Калин Врачански е потомък на Софроний Врачански – с видео

Калин Врачански

Калин Врачански

Актьорът от „Стъклен дом“ Калин Врачански е далечен потомък на народния будител и духовник Софроний Врачански. Това показват задълбочени изследвания в родословното дърво на актьора. Любопитното е, че самият той не е запознат с този факт, но негови роднини от Роман подсказаха, че съвпадението във фамилиите никак не е случайно.
Софроний, който е последовател на делото на Паисий Хилендарски, е роден през 1739 г. в гр. Котел. По това време България все още е под османско владичество. Със съпругата си Ганка имат общо 4 деца – две дъщери и двама сина. По линия на синът им Цонко е и родът на Калин Врачански.
Любопитното е, че един от прадядовците на актьора се явява известният османски държавник Стефан Богориди, който е внук на Софроний. Според родословното дърво едното от разклоненията се насочва и заселва именно в района на гр. Роман, откъдето е

Софроний Врачански е пра-пра... дядо на Калин Врачански

Софроний Врачански е пра-пра… дядо на Калин Врачански

родом и самият Калин Врачански. По-късно следата на родословното дърво постепенно се губи.
Все пак хората в града са категорични, че подобна фамилия може да произлиза само от въпросния славен род на Софроний Врачански.
Актьорът, който се превъплъщава в Камен от сериала „Стъклен дом“, не се интересува от произхода си и дълбоко в себе си е уверен, че не е потомък на известни личности.
„Не съм родом от Враца, но съм израснал в този край – в гр. Роман. Едва ли обаче имам каквато и да е родствена връзка със Софроний Врачански“, коментира с усмивка Калин. Като дете дори мразех тази фамилия. Чувствах се странно и се срамувах. Сега обаче тя ме отличава, защото е специфична“, признава актьорът.

Калин Врачански

Калин Врачански

Междувременно от екипа на „Стъклен дом“ разкриха, че първоначално Калин не бил одобрен за ролята на Камен, тъй като брадата му не отговаряла на изискванията.
Преди началото на снимките на сериала продуцентите издирвали красив млад мъж с гъста черна брадичка, която да може бързо и лесно да се оформя на катинарче. Целта била да се създаде магнетичен образ, който бързо да грабне зрителите и да се превърне в секс символ в киното. За еталон продуцентите ползвали турския актьор – секс символ Къванч Татлъту. Като се явил на кастинга за актьори, Калин Врачански бил отрязан под предлог, че брадата му е руса, а и не дотам гъста. В крайна сметка обаче така и не се явил кандидат, който да отговаря на всички критерии и Врачански бил нает.

Виж интервю с Калин Врачански! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Калин Врачански е потомък на Софроний Врачански – с видео

  1. OLEG Отговор

    12.10.2011 в 19:30

    Mmdaaaaa ,a Slavi Trifonov e potomak na Trifon Zarezan , Asparuh Leshnikov na „Leshnikotroshachkata“ , Boiko Borisov na car Boris i t.n. Ai siktir ,be…

  2. Цолов Отговор

    16.02.2018 в 14:55

    Днес най пряк наследник на Богориди по кръв от род по мъжка линия и най голям патриархален сан от Софрониевто семейство след смъртта на последния Княз Божидар е неговият племенник княз Асен Кирилов Миланов (Богориди) син на Кирил и внук на писателя и журналист Асен Миланов Богориди от Байкушевата мура който е единствен мъж на княгиня ДЕСПА Богориди починала на 30г. В двореца на ЦАР Борис трети като предан Царски офицер при кубургите в последното Царство България унищожено и унищожавано до днес от болшевиките популисти на англо и русо републиканските отрови през 1946 на част от мястото на Царство България великите сили създадоха поредната васална република наричана днес под диктат им ;Република „България“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *