Кали гледала смъртта 7 пъти в очите

0

7 тежки операции преживява неповторимата певица

Седем пъти е играл скалпелът върху корема на чалга дивата Кали – три пъти, за да роди със секцио синовете си и още толкова, за да заличи напълно белезите от жестоката катастрофа преди 24 години. Известен само на малцина от най-близкото обкръжение на певицата обаче е втори инцидент, при който буквално милиметри я спасили от преизподнята на свети Петър.

Кали

Когато съдбата й се изпречила на пътя, Кали била само на 15. Току-що я взели за певица в оркестър. Вместо на първото си участие обаче тя се озовала в централната реанимация на „Пирогов“, където цяла седмица била между живота и смъртта.

„Ладата“, в която се возела Кали, полетяла от мост към река Искър. Изпаднала от прозореца и лекият автомобил се стоварил с цялата си тежест върху нея. Получила множество фрактури, разкъсване на далака и черния дроб, а огромен гвоздей от дървения мост пък разпорил кожата на главата й, като по чудо се разминал с едното й око. Датата била 25 юли 1990 г.

По време на животоспасяващата операция й извадили далака, шили й черния дроб, намествали фрактури на черепа и на ръката. Веднага след като излязла от кома и махнала кислородната маска, първата й мисъл била дали ще може да пее. Пред смаяните лекари подхванала любима своя песен, за да изпробва дали е запазила гласа си. Кали постепенно се възстановила напълно, но от кошмарния полет над Искър й останал огромен белег по дължината на целия корем.

Преди 7 години бунтарката Кали решила да се довери на естетичната хирургия, за да се отърси веднъж завинаги от следите на катастрофата и тихомълком заминала в клиника в Германия. Операцията по отстраняването на белега минала успешно, но на изпроводяк към България специалистите предупредили певицата:известно време да преустанови кариерата си, тъй като при пеене диафрагмата се напряга, мускулите на корема се опъват и може да стане някоя беля. Кали обаче пренебрегнала лекарските препоръки и с още прясна рана заминала на участие в Испания. Узнали, че преди има-няма 10 дни е лежала на операционната маса, организаторите й предложили да пее на плейбек, Кали обаче отказала, за да не навреди на реномето си – все пак тя е от изпълнителите, които винаги пеят на живо.

Още с лепенки на корема, лудата певица забавлявала над два часа българите в Сарагоса. За нещастие предупреждението на германските хирурзи се сбъднало и още преди да е слязла от сцената, дрехата на Кали се обагрила с кръвта от разтворилата се рана.

Коремът й буквално се разкъсал

Със зверски болки се качила на самолета за София, като на летището я очаквала линейка, която веднага я откарала в болница за операция. Родните медици успешно я „затворили“, но белегът станал още по-голям и релефен.

Току-що съвзела се от кошмара, Кали решила да се подложи на последен опит за премахване на почти 40-сантиметровия белег. Д-р Ильо Стоянов я подложил на лазерно пилене. Процедурата била адски болезнена, а лекарите наболи корема на звездата с над 20 инжекции лидокаин. Двуседмичните мъки след операцията, докато се свали превръзката, също били ужасни. Грозният белег обаче в крайна сметка останал в историята вече след втората операция.

http://www.youtube.com/watch?v=s61mOfw7oLQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *