Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Какво става? Депутат от ГЕРБ забогатя с 1. 5 милиона лева с неясен произход!?

Странната история на народния представител Стефан Господинов накара мнозина да се замислят

Депутат от ГЕРБ Стефан Господинов

Депутат от ГЕРБ Стефан Господинов

Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов и съпругата му забогатяха с невероятната сума от 1. 5 милиона лева, става ясно от декларация на народният представител пред Сметната палата.

Разследването на столични журналисти обаче постави някои невероятни въпроси, защото след тяхно проучване се оказва, че парите са дарени от … децата на депутата.

Интересното в случая обаче е, че по – голямата Галина (27 г) е управител на фирма с едва пет лева капитал, а 23 годишният й брат Калоян има малък бизнес с декларация от 22 000 лева годишен доход. Тези потресаващи факти пораждат въпроса откъде младите предприемачи са взели толкова много пари, които да подарят на родителите си.

Иначе депутатът Господинов е от многомандатния район на Силистра. Участва в социалната комисия и регионална политика в Парламента. Освен това е вписан и към групите за сътрудничество и приятелство с Русия, Казахстан, Чили, Куба, Беларус, Южна Африка и Австралия. В доходната си декларация е посочил приход от „дарение след продажба на парцел, който е собственост на дете”, като лично той е получил сумата от 768 250 лева, а съпругата му кръгло 770 000 лева.

Депутатът от ГЕРБ обяснява, че въпросното дарение е от дъщерята, която успяла да продаде закупен преди години на нейно име имот от родителите й. Фактите сочат, че тя е завършила в Италия дизайн, а своята фирма „Силагро” регистрира в 2011 година. Сдружението има за основна дейност селскостопанска продукция, а според запознати първите осъществени от нея сделки са особено интересни. Самият депутат Господинов обяснява, че това в действителност били негови сделки, а той само използвал името на щерка си.

?

?

Още през 2011 година, Галина успява да продаде два имота край морето в комплекс „Камчия” до Варна. Обект на сделката са общо десет декара земи, които в момента вървят по 27 евро за квадрат, показва справка при брокери на недвижимост. Простата сметка показва, че младата Господинова е гушнала малко повече от 500 бона за земите си. Съгласно обясненията на депутата, тя ги заложила в края на 2010 година, а кредитор е фирмата от морската столица „Ню инвестмънт“ ЕАД. Само след по – малко от пет месеца

ипотеката е прекратена по молба на фирма „Интерреклама”

Оказва се, че собственикът на рекламната агенция Л. Йорданова е горд член и на борда на директорите в кредиторското дружество „Ню инвестмънт”. Само ден преди прекратяването на ипотеката, Галина продава имотите не на кой да е, а на своите кредитори от акционерното дружество. „Ню инвестмънт“ ЕАД пък се оказва собственост на офшорката от Гиралтар „Шаната консалтънс лимитид“, така че на практика съвсем не става ясно кой е новият собственик на имотите на депутата и дъщеря му.

По – нататъшното разследване показва, че това не е първата подобна сделка на младата Галина Господинова. През 2004 година (тогава едва на 18 години и още ученичка), тя успява да закупи запустяла нива в с. Близнаци до курортния комплекс „Камчия” с площ от 11 декара. В регистъра по вписванията обаче не е записана на каква цена е осъществена сделката.

Синът Калоян Господинов пък е завършил във Великобритания. Към момента държи правата върху три фирми, две от които за така наречената „зелена енергия” и осъществяват дейност с вятърно – енергийни инсталации. Третата фирма пък се занимава основно с рекламна дейност.

От отчетите на неговите фирми става ясно, че те не са особено успешни. Електрическите централи на Калоян Господинов са с декларирани по едва 20 – 22 хиляди лева оборот за година, рекламната му агенция е регистрирана наскоро. Оттук става ясно, че и Калоян няма как да подари на своите родители сумата от 1. 5 милиона лева.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Какво става? Депутат от ГЕРБ забогатя с 1. 5 милиона лева с неясен произход!?

 1. Kle4ko Отговор

  12.01.2013 в 13:15

  ПАЛЯЧО ПЪЛЕН!!! Господин народния представител защитава интересите на народа си НЕВЕРОЯТНО! Толкова невероятно, че чак ИЗОБЩО! Поредната излагация по силистренски!

 2. 18 юли 2012 – АПОСТОЛЕ ….
  .
  Колко си „велик” Апостоле ?
  И как пазят „Голем-МАН-ОВЦИТЕ” Теб
  От паметника си да не полет-ИШ … „проклет”

  Бутафорно пускат маршове велики
  „Вдигайте” се гълъби – „велик е нашия войник”
  С „Тих бял Дунав”, правят те велик !

  Държавните май-муни с теб се кипрят „слава”
  Снимат се пред теб и кичат се със лика ти славен
  Ти си гордо знаме като Ботев на пилон
  В денят, когато си роден … АЗ СЪМ ИЗГОНЕН ФЕН.

  С теб, Ботев и другите борци
  Трябва да се вдигнем Нии – ШИН ФЕЙН – САМИ
  Държавните глупци – Убииците народни да сразим
  Робът трябва да изчисти тази смрад позорна от лъжци !
  .
  Стефанъ Д-ръ Д Чолаковъ
  18 юли 2012
  Карлово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *