Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Какъвто народа, такива и управляващите – шибани!

bb_bdМинистърът без портфейл проф. Божидар Димитров провокира нов скандал като нарече българите „Шибан народ”. Обидната квалификация този път може да коства поста на историка.

В свое интервю за вестник „Дневник” по повод откритите на о. Свети Иван мощи , Божидар Димитров прави следния коментар относно съмненията дали останките наистина са на свети Йоан Кръстител: „Защо бе, майка му стара, толкова злоба. Това не мога да си обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги”. Уважаван учен и член на правителството да говори с подобни кръчмарски изрази, е позорно.

Димитров сътвори поредния скандал с ракиен дъх

Димитров сътвори поредния скандал с ракиен дъх

Ако се намира в неформална обстановка на маса с приятели – да си говори, каквото си иска, но не и когато дава мнение като министър и професор по история. Божидар Димитров, разбира се, не е единствения представител на управляващите, който говори като овчар – доста негови колеги министри също следват примера на министър- председателя Бойко Борисов. Пожарникарят от Банкя допринесе до пълното опошляване на българския език и покрай него целия политически „елит” реши, че също може да говори като че да се намира в селската кръчма.

Самата квалификация „шибан народ” сама по себе си едва ли обижда някого. Да не се правим на ощипани моми – няма българин, който да не я е казвал, докато се чуди защо вечно е прецакан. И винаги стига до извода: Шибан народ избира шибани управляващи. И шибаният народ, търпи постоянното шибане на тези управляващи. Е, когато си траеш, ще търпиш да ти го казват в лицето. Защото с мълчанието си, всички ние напомпахме самочувствието на власт

Б.Б. наложи кръчмарския изказ в политиката

Б.Б. наложи кръчмарския изказ в политиката

имащите, толкова че се превърна вече в наглост – да си говорят, каквото си искат и да обиждат избирателите без задръжки.

Всички високопарни нравоучения са излишни и биха били лицемерни. Просто „шибаният народ” трябва да прояви воля и на свой ред да нашиба управляващите на изборите.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *