Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Как се печелят $21,5 млн. от врачки

Христо Върбанов – Ицо Папата посетил аферистите от циганския клан Маринови в Долни Дъбник 2 месеца преди да бъдат арестувани за прането на внушителните 21,5 млн. долара. Той носел документи, свързани с разследването срещу тях. Фамилията Маринови беше пратена в килиите тези дни след акция на ДАНС и полицията. Кардарашите получили милиони, изпратени от мистериозни палестинци.

Папата предложил на Маринови да ги „откупи" от ченгетата

Папата предложил на Маринови да ги „откупи“ от ченгетата

При посещението си Папата предложил услугите си, за да „откупи“ Маринови от разправии с ченгетата и прокуратурата, разказват пред журналисти запознати. Те допълват, че братът на Папата – Димо живее в Долни Дъбник и бил наясно с тъмния бизнес на Маринови. Те обаче отказали на Върбанов, когото в Долни Дъбник наричали не Папата, а Каката.

Циганският клан Маринови се прочу, след като се оказа, че е получил 21,5 млн. долара за разваляне на магии, врачуване и лечение по интернет.

Първият баровец, омотан в мрежата на циганите, бил богат чужденец от Близкия Изток, обясняват отлично Запознати с интригата. Маринови се запознали с него в България преди години. Арабинът и съпругата му 10 години се мъчили да родят дете, но напразно. Иванка, която е съпруга на главата на фамилията Йоан, веднага си предложила услугите на врачка и екстрасенс. След няколко сеанса, съпругата на източния богаташ родила дете.

Заради това „чудо“ той позлатил врачката, разказват източниците. Пред богаташа Иванка изплакала, че синовете й страдат от деца от кокоша слепота. Затова имали нужда от много пари за тежко и продължително лечение. Благодетелят развързал кесията и така пред Маринови се отворила истинска бизнес ниша.

Преди време обаче врачката Иванка също била поразена от коварна болест. Двете с дъщеря й Елисавета няколко пъти летели до Израел, за да се молят на Божи гроб за опрощение и изцеление. Покрай пилигримството не е изключено да са направили и някой бизнес удар, допускат запознати с делата им.

Бездетният богаташ не е единственият, оплетен от врачката Иванка, твърдят източниците. Те обаче са категорични, че точно покрай този арабин тръгнала славата й на голям екстрасенс и гадател.

Огромните парични преводи, които фамилията получила от Палестина, могат да са от всичко друго, но не и от терористични групировки или трафик на оръжие допълват запознати. „Кой сериозен терорист ще се обвърже с Маринови, след като първата им работа е да си накупят S-класи, да ядат, пият, да черпят наляво-надясно и да се перчат колко са богати“, допълват източниците ни, които са убедени, че голяма част от палестинските пари вече са успешно прахосани.

Единият от синовете на клана – Горан, който иначе поразен от кокоша слепота, простодушно е напълнил профила си във фейсбук със снимки на луксозния си автопарк. След акцията на ДАНС фамилията се е простила с три коли за близо половин милион лева. Освен това дъщерята Елисавета също има мерцедес на лизинг и той вероятно също ще бъде отнет.

През последните години никой от Маринови няма нито един ден трудов стаж.

Синовете Горан и Станьо са се изкарали инвалиди заради слепотата си и вземат пенсии по болест. Преди години фамилията е имала собствен бизнес. Те са едни от първите, които започнали да правят изолации.

От плевенската прокуратура, която разплита далаверите на Маринови, вече обясниха как са забогатели – екстрасенската Иванка обещавала на палестинци с „неконвенционални методи да повлияе положително на тяхното здраве и благополучие“. Врачуването ставало по интернет. Така за три години към Долни Дъбник изтекли 2,5 млн. долара от палестинци за „лечение“, пророчества и разваляне на магии. Сега ще бъдат издирвани чужденците, на които е врачувано от дистанция. Интересно е, че до този момент още никой не се е оплакал от „работата“ на Иванка.

Парите към дъбнишката пророчица са превеждани от 40 лица и две фирми. Ползвани са „Уестърн Юниън“, „Мъни грам“ и „Райфайзен банк“. Огромните парични преводи обаче направили впечателение на финансовото разузнаване и така се спукал балонът.

Парите били изпращани уж за покупка на земя, но никакви имотни сделки не са направени досега. За да не събудят съмнение, Маринови наели около 15 души, като ползвали личните им данни за получаване на парите от чужбина.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *