Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Как неук циганин измами банкерката Цветелина Бориславова

izmamaБезработен ром в продължение на две години събира пари от известни бизнесмени и фирми за фалшива благотворителност. Въпреки че няма образование, Асен Маринов е успял да излъже десетки и да спечели над 50 000 лева. Сред измамените е и благотворителната фондация на банкерката Цветелина Бориславова.

Хитрият ром събирал пари чрез сълзливата история за свой пострадал при катастрофа приятел. Асен изпращал писма до фирми и бизнесмени, в които разказвал сълзливата история за кръгъл сирак, студент в УНСС, на когото помага. Момчето се учело много добре, но се нуждаело от животоспасяваща операция.

Въпреки че няма и средно образование, Асенчо проявявал изключителна находчивост. Проучвал внимателно фирми и благотворителни дружества, бизнесмени с отворени сърца,

Бизнесмени, фирми и предприемачи са измамени от ловкия ром

Бизнесмени, фирми и предприемачи са измамени от ловкия ром

 които подпомагат нуждаещи си. След като си набележи някого, започва да го атакува с телефонни обаждания и имейли. Обикновено не му се налагало много да настоява. Ромът не се изхвърлял с исканите суми – не надвишавал 1000 лева. Винаги казвал , че му трябват „още малко”, за да събере необходимите пари за нуждаещите се.

Асен проучвал добре и кръга от познати на набелязаните си благодетели. Това обаче му изиграло лоша шега при последния му опит да вземе пари от бизнесмен. Ромът му се обадил и се представил за негов познат. Запознал го с каузата си – да помогнат на пострадало сираче. Бизнесменът обаче се усъмнил и се заел да проучи въпроса. Установил, че човекът, който му се е обадил, не е същият за когото се представя.

Бизнесменът решил да заложи клопка на измамника и да го залови. Извикал го в офиса си да му даде парите. На излизане от сградата, Асен бил задържан от полицията. При разпита си признал всичко.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *