Как фирмата „Контракс-Смолян“ източва община „Смолян“ – виж тук

2

В редакцията на skandalno.net се получи прелюбопитно писмо – сигнал на наш ревностен читател за злоупотреби и източване на десетки хиляди левове от общината в гр. Смолян. Писмото на нашия анонимен читател провокира интереса ни и skandalno.net се ангажира да разнищи случая докрай чрез журналистическо разследване. Но вижте въпросното писмо:
Здравейте skandalno.net! Поради страх да не загубя работата си, няма да ви издам моите данни, но за това пък ще ви изложа информация за една далавера1 вихреща се безнаказано в Община Смолян.
Убеден съм, че ръководството на общината в лицето на г-н Мелемов не е запознато с този случай. Става въпрос за източване на пари по най-странния начин, по скоро за надуване на цени за някои услуги от страна на Димитър Станчев като управител на фирма Контракс-Смолян, работеща в сферата на компютрите и тяхното обслужване. Измамата е свързана с продажба на тонер касети които са нужни за да се принтират документи. Не знам все още какъв договор има между фирмата и общината, но от дълги години самата фирма Контракс-Смолян си е възприела своя практика да рециклира и пълни тонер в тонер касети а да ги фактурира като чисто нови. Това са си над 100 % чиста печалба която се плаща на гърба на данъкоплатеца, а самия собственик се вихри из целия свят на екзотични круизи и екскурзии. Докато една наново заредена тонер касета струва в рамките от 20 до 40 лв. , то новите касети започват от 80, 100, 120 и нагоре лева. В община Смолян има над 100 принтера, като на някои от тях тонерите се сменят през броени дни. Сами си

Николай Мелемов

направете сметка за какви и колко нечестно спечелени пари става въпрос. Това е една много нагла кражба. Отправям това писмо именно към вас – журналистите от skandalno.net, за да вземете отношение и да си направите собствено разследване, защото имам наблюдения, че вие не правите компромис с истината. За разлика от повечето медии в България сте независими. Сигурен съм, че въпросния фирмаджия Димитър Станчев практикува тази своя измамна дейност и в областната управа на Смолян, както и в още дузена държавни учреждения и стотици дребни фирми и банки из областта. В общината си имат фактури както и записи как служителите на Контракс-Смолян, а и самия собствени изнасят с кашони празните касети и впоследствие ги внасят наново. Не е редно гражданите да плащат за рециклиран тонер на цената на чисто нов, направете своето разследване и спрете това беззаконие. Поздрави И.К.
Skandalno.net тръгва по следите на наглото източване, а подробности от разследването ни четете в следващите дни.

Ако някоя от засегнатите в материала страни пожелае да внесе яснота, редакцията на skandalno.net е готова да публикува и нейната гледна точка!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

 1. Право на отговор

  Пише Ви Димитър Станчев от гр.Смолян, чието име и фирма пряко се засягат в публикуваната на 11.09.2012 година статия в администрирания от Вас сайт, озаглавена „Как фирмата „Контракс-Смолян“ източва община Смолян“.
  Писмото е насочено изцяло срещу моя личен авторитет и този на представляваната от мен фирма, включително и на хората, които работят в нея.
  Писмото е анонимно. Защо ли ?!
  Защо на автора му е било трудно да назове името си, заставайки зад всяка своя дума?! Защо писмото не съдържа факти, а представлява изложение на мисли, изпъстрено с правописни грешки и с единствената цел да „очернят“ някого?!
  Отговорът на тези въпроси е логичен. Много по лесно е АНОНИМНО да хвърлиш в публичното пространство неверни и непотвърдени предположения. По удобно е да бъдеш неизвестен, когато си недобронамерен, без да е необходимо да сочиш конкретни доказателства.
  Не виждам причина човек да крие самоличността си под претекст, че ще загуби работата си, защото „казвал истината“.
  Считам, че подобно поведение и подобни изказвания освен, че са неверни, са меко казано и неморални.
  „Контракс – Смолян“ ЕООД е създадено през 2004 година.
  Дружеството има многобройни клиенти, спечелени благодарение на познания, опит и доказан във времето професионализъм. Авторитетът на фирмата е граден години наред с труд и качество. Доказателство за това е факта, че „Контракс“ ЕАД, гр.София – фирма с 20 годишна история в сферата на информационните технологии, е избрала именно нас за свой официален представител.
  Апелирам човекът, написал това писмо да застане зад името си.
  Вие като журналисти направете своето разследване, като не забравяте, че публикуването на анонимни писма, без събрани доказателства, не отговаря на етичните правила, които сте приели да спазвате в журналистическата си професия.

  С уважение,

  Димитър Станчев
  управител на фирма „Контракс-Смолян“

  гр. Смолян

  дата: 12.09.2012

 2. Нима се върнахме във времето на анонимните, злобарски доноси, написани от неудовлетворени комплексари? Всъщност защо се учудвам – жълт парцал едва ли се вълнува от истината.

  Без уважение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *