Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Как да се предпазим от сексуално насилие на работното място

Как да се предпазим от сексуално насилие на работа

Кратко ръководство за предпазване от сексуално насилие на работа

За никого не е тайна, че навсякъде по света има хиляди служители, които стават жертва на сексуалните извращения на своите началници. У нас тенденцията за посегателство се задълбочава особено много през последните години, а регистрираните случаи на тормоз особено над млади служителки става все по – голям.

Най – лошото тук е, че пишман шефове не само подтикват младите работнички към сексуално подчинение, но и доста често откровено ги изнасилват, възползвайки се от огромното недоверие на гражданите в полицейските и съдебни органи. Във връзка с това, анонимни полицейски служители дадоха няколко безценни съвета за основните начини, които биха помогнали особено на младите дами, да се предпазят от сексуално посегателство на работното място.

Как да се предпазим от сексуално насилие на работа

Офицерите са категорични, че ако закачките на работа загрубеят и шефът започне да става откровено нахален, най – добре е засегнатите да приготвят мобилния си телефон и да документират гаврата още на следващия път. У нас все още битува схващането, че едно пошляпване по дупето или опипване по гърдите не е кой знае какво, но всъщност такова поведение е определено от закона като „блудство”.

Друго важно нещо, което не трябва да се изпуска от внимание, са разпространяваните от колегите клюки. В повечето случаи от несериозните на пръв поглед приказки могат да се извадят доста солидни заключения, с чиято помощ потенциалните жертви да се предпазят от насилие. Ако за някой от колектива се говори, че е с твърде разпасани обноски или пък е голям коцкар, не е лошо винаги да имаме едно наум при общуването с него.

Младите дами трябва да са особено внимателни при отношенията си със застаряващи шефове. Ченгетата са категорични, че доста често по – неопитните жени са склонни да се подиграват и да парадират с несериозно отношение към мъжете в напреднала възраст, но именно те най – често се нахвърлят на свежата мръвка. Колкото по – задръстен изглежда началника, толкова по – опасен може да е в действителност. Такива доста често са нагрубявани и правени на маймуни от официалните си съпруги, поради което те не пропускат шанса да се докажат пред някой по – млад и неопитен с цената на всичко.

Не на последно място полицаите съветват, ако някой стане жертва на сексуално насилие да преодолее обичайните за българина притеснения и да съобщи незабавно в най – близкото подразделение на МВР. Ако потърпевшите имат някакви колебания нека просто да осъзнаят, че мълчанието им ще повлече още много пострадали в лапите на директора – насилник.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *