Как да се предпазим от бъбречни заболявания? – с видео

0

колелоБъбреците балансират течностите в организма, участват в регулирането на артериалното налягане и производството на еритроцити, филтрират и секретират метаболити и минерали от кръвта и участват в отделянето им в урината заедно с водата.
В наши дни заболяванията се развиват с все по-бързи темпове и това важи и за бъбречните такива. Много често бъбречните проблеми не се диагностицират навреме, а чак при развитието на крайната фаза на бъбречната недостатъчност.
Причината е, че при повечето болни липсват съществени здравни оплаквания.
кръвноЩе ви насочим към някои основни правила, които е добре да следвате, за осъзнаването на наличие на проблеми с бъбреците и като превантивни мерки.
Движете се! Доказано е, че движението подпомага намаляването на артериалното налягане и съответно по този начин се ограничава рискът от развитие на хронично бъбречно заболяване.
Не пушете! Тютюневият дим е рисков фактор за възникването на бъбречни увреждания, а и за редица други заболявания.
Добре е периодично да изследвате урината си за наличие на белтъци в нея.
Също така е необходимо да следите кръвната си захар. Повече от 50% от болните с диабет развиват и бъбречно увреждане. Необходимо е те да са още по-внимателни.
храниИзмервайте артериалното си налягане по-често! Обикновено в начална фаза хипертонията протича без съществени признаци, а тя представлява потенциален източник на увреждания за целия организъм. Не са редки случаите, в които хипертонията е следствие на увредена бъбречна функция.
Хранете се здравословно и в умерени количества! Стремете се да ограничите приема на мазнини и сол.
Надяваме се, че ви бяхме полезни!

Виж как българи масово продават бъбреците си! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *