Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Как болниците крадат милиони с измислени инфаркти?

Точат пари и от държавата, и от пациенти

Мафиотска задруга на „белите престилки“ е източила десетки милиони левове от Здравната каса чрез фиктивни кардиологични манипулации. В дъното на лекарската афера, която вече е разследвана от компетентните органи, стои веригата от частни болници „Български кардиологичен институт“, която владее специализирани клиники за инвазивна кардиология в Плевен, Велико Търново, Шумен, Видин, Ямбол и Варна.

операция

Собственик на веригата клиники за инвазивна кардиология „Български кардиологичен институт“ е олигархът Тихомир Каменов, шеф на „Търговска лига – Национален аптечен център“ и могъщата „Чайкафарма“. През последните години Тихомир Каменов съумя да се утвърди като безспорен бос №1 в здравния бизнес, задминавайки дори недостижимия Огнян Донев – той владее почти всички сектори в здравеопазването и в производствената фармацевтична индустрия.

От „ремонт“ на болни сърца и оказване на спешна медицинска помощ специализираните частни клиники печелят баснословни суми, плащани им по договор от Здравната каса. Апетитната хапка е толкова голяма, че кардиологичните клиники умело манипулират данните за свои пациенти и тенденциозно завишават бройката на лекуваните.

„Здравната каса от години се източва чрез диагнози, които кардиолозите в няколко болници от веригата поставят. Най-често се краде от фалшиви данни за хронична исхемична болест на сърцето, остър коронарен синдром, инфаркт на миокарда, сърдечни пороци, сърдечна недостатъчност, ритъмни нарушения и хипертония“, разкрива източник от Министерството на здравеопазването.

Най-скандалната афера, която вече е дадена на прокуратурата, е свързана със Специализираната болница за активно лечение по кардиология СБАЛК в Плевен. Според данни от разследването, масова практика в тамошната специализирана клиника по инвазивна кардиология е да се манипулират данните от контрапулсатора. Това е устройство-помпа, която се слага в аортата на пациента и подобрява кръвоснабдяването на сърцето.

По стандарта за кардиология, който е изискуем, инвазивните лаборатории трябва да бъдат максимум на 90 минути от най-близката кардиохирургия. Въпросните 90 минути са задължително международно изискване за клиниките, извършващи инвазивна кардиология. На тези условия по категоричен начин не отговаря болницата във Велико Търново, както и инвазивната кардиология в габровската държавна болница. Времето обаче е непосилно за няколко от клиниките в Северозападна България, които нарушават закона и застрашават живота на хиляди българи, само за да лапнат парите, отпускани от Здравната каса.

„Измамата е огромна – освен че лъжат с контрапулсатора, кардиолозите мамят институциите с фалшиви дискове със запис от инвазивно изследване. Дисковете са внесени контрабандно от Чехия и чрез тях се лъже за оказвана спешна медицинска помощ“, категорични са запознати с наглата далавера.

В много случаи лъжата се оказва фатална за пациента, тъй като хора с инфаркти са карани с линейки на Спешна помощ в отдалечени градове, където са болниците на „Български кардиологичен институт“.

„Хора с инфаркт или с инсулт от Видин трябва да бъдат хоспитализирани във Враца, но вместо това линейката ги
отвежда в Плевен. Ако има повикване от Троян, линейката взима агонизиращия и прескача град Ловеч, където също има кардиологична клиника, за да закара пациента в кардиологичната клиника в Плевен. Заради това безобразие има няколко регистрирани смъртни случая…“, разкриват потресаващи подробности за дейността на медицинския „Октопод“ възмутени лекари.

Много родни кардиолози роптаят под сурдинка и от квалификацията на свои колеги от Чехия, назначени в частни клиники в Северозападна България.

„Техните умения са под въпрос, да не говорим за морала им. Третират сърдечно болните у нас като овце, които трябва да стрижат, за да прибират парите от Здравната каса“, погнусен е от аферата с оказваната първа помощ на покосените от инфаркт и инсулт в Плевенския регион медицински работник.

Компетентните органи вече разследват няколко смъртни случая с пациенти в кардиологични клиники. Последният известен такъв е на възрастен човек от Ямбол.

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Как болниците крадат милиони с измислени инфаркти?

 1. Eвилина Иванова Отговор

  26.09.2014 в 22:40

  Частните кардиологични болници действат на принципа още от приемането на пациента да го уговарят да му бъде направена Коронарография и без да е наложително и ако пациента откаже не искат да го приемат или го приемат с триста молби !Това са машини за източване на пари от Здр. каса !!!

 2. Тони Великов Отговор

  11.01.2015 в 7:44

  СБАЛК – Ямбол ползва незаконно повече дворно място „дадено“ им срещу пари от предния директор на МБАЛ“Свети Пантелеймон“ д-р Чорбаджийски, който сега е настоящ директор на СБАЛК – Ямбол.
  Целта е като ползват това място 10 години и никой не предяви претенции то да стане тяхна собственост.
  Има изградени сгради с РЗП повече от документално разрешеното зад СБАЛК – Ямбол, които са незаконни.
  Разрешиха им по незаконен начин да си направят паркинг, а сегашния зам.кмет в Ямбол и бивш директор на полицията заедно с сегашния директор на полицията в Ямбол, са причината да го има този паркинг.Тези директори на полицията са прикривали и прикриват престъпленията – поставянето на стендове на пациенти, колкото се може повече и така източват здравната каса.И това е от самото създаване до сега десетки милиони са източени в джобовете на Веков, Каменов и сие.Те имат техни хора по високите етажи на власта и в София.
  Сега им предстои да им издадът разрешение за отваряне на болница в Видин, Шумен и т.н.

  Същите санкции се въвеждат и за фирмите, които се опитват да укрият данъци в големи размери чрез преобразуване на търговско дружество или чрез извършване на сделки между свързани лица.
  Плаща се на лекари включително и джипита, за да изпращат пациенти в СБАЛК.Плаща се на директори на спешни центрове да предлагат на пациенти, че ще дойде линейка от сбалк да ги вземе.Взимат се пациенти от градове над 100км. с линейки от сбалк, а се пише че пациента не е спешен.Изкарайте списък на лекарите които са пращали пациенти в болницата.Тези кито са пращали най-много им е плащано.
  Медецинските представители на Чайка фарма/вкл.Калудова/ уговарят докторите да изписват лекарства на чайка фарма, след което им се плаща в брой всеки месец, а един път в годината им се организират екскурзии, телевизори.Те организират безплатни прегледи по селата и малките градове където залъгват хората, че трябва да отидат в сбалк.
  Черкезов и Бориславова са взели лиценз от МУ Плевен, със стара дата.Оставено е празно място от преди години и сега само са написали имената.
  Навсякъде в страната фирми приближени на Търговска лига учстват и печелят търгове за медецински прегледи на служителите на Окръжни и Районни прокуратури.
  Делото за смъртта на бащата на служителя на прокуратурата в Сливен – на процедурата е бил д-р Самра, който тогава още не беше доктор и се водеше санитар.
  Липсват здравните досиета от януари, февруари и март 2012г.
  През 2010 и 2011 са слагани фиктивно стендове на пациенти, предимно цигани бездомници и други такива които са починали преди това и така са точили здравната каса.
  Сега по време на самата процедура, пациента е на леглото и докторите започват да му говорят, че трябва да му поставят от по скъпите десове, за които трбва да плати от джоба си и хората се съглсяват.
  Административния директор на СБАЛК-Видин д-р Цветан Василев е бившия директор на държавната болница във Видин, който е подписал неизгоден договор с БКИ и за отплата го взимат на работа.
  Изпълнителния Директор на СБАЛК-Ямбол д-р Чорбаджийски е бившия Изпълнителен Директор на държавната болница в града, който също е подписал отдаване на имот под наем на БКИ.А в момента СБАЛК – Ямбол ползва незаконно повече дворно място „дадено“ им срещу пари от предния директор на МБАЛ“Свети Пантелеймон“ д-р Чорбаджийски и построеното е повече като кв. метри от разрешеното по договор.
  Чорбаджийски има хора в РЗОК които му казват когато има проверка.

  Д-р Чорбаджийски работи за Бареков като местен шеф на Земедеслкия съюз.
  Д-р Чорбаджийски Ямбол– 0889226451/ Има връзки с директора на окръжната дриекция на МВР, зет му работи в МВР.Те двамата покриват всички престъпления на сбалк-ямбол.
  Точат си зъбите да падне монопола на НЗОК и да се включат още повече в източването на държавни пари чрез частна здравно-осигурителна компания, заедно с Чайка фарма, болниците на БКИ които вече са 6, Медецинските центрове, джипита, медицински персонал и преподаватели от Плевен, бивши и настоящи служители на службите за сигурност
  Затворили са целия цикъл – производство на лекарства, болници /6бр./и медицински центрове /6бр./които изписват само техни лекарства на Чайка фарма.Така по няколко линии източват здраната каса-чрез болниците, МЦ, фабриките за лекарства.

  Мариана Дечева – ръководител на всички мед.заведения/болници и МЦ/– 0887311681

 3. гого Отговор

  31.08.2017 в 22:42

  Това са пълни глупости отклонения от истинските крадци, Боко Винкела и Бялата златка.

 4. Пациент Отговор

  22.03.2019 в 9:27

  Пълни глупости, лична злоба и омраза. Като те тресне, да те видим какво ще правиш и къде ще отидеш.

 5. Васил Пенев Отговор

  24.06.2019 в 9:02

  Измишльотини платени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *