Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Къде изчезна Кингсли, негърът на Иво Карамански – с видео

Иво Карамански

Иво Карамански

Живописният негър Кингсли, който 5 години неотлъчно следваше по петите Иво Карамански днес живее в Либерия, в малка къща на брега на Атлантическия океан. Чернокожият адютант на Кръстника не успя да уреди статута си на бежанец у нас и бе прогонен от България. Заедно с мечката, маймуната, сърните и соколите, които живееха във вилата на Иво Карамански в Бояна, негърът в червена ливрея бе сред отличителните белези на прочутата ексцентричност на покойния бос. Никой в африканската родина на Кингсли не подозира, че 51-годишният Кингслей Боаима, както е истинското му име, някога бил част от родния ъндърграунд и един от най- доверените хора на българския топ-мафиот.

ivo_karamanskiКингсли предпочел бедния, но свободен живот. За да се прехранва, започнал работа в малък магазин, но така и не успял да създаде свое семейство. Планирал да завърти производство на българска ракия и да я изнася в родината си. Карамански дори му дал първоначален капитал, който негърът да инвестира в ракиджийница. Смъртта на боса обаче осуетила плановете му. Веднага след убийството на своя благодетел, атрактивният прислужник Кингсли хванал гората от страх да не го застигне съдбата на Кръстника. Скъсал всички връзки с миналото си и не желаел никой да се интересува от съдбата му. Дори започнал да се представя като Боб и твърдял, че просто е двойник на Кингсли. Негърът и Иво Карамански се запознали през 92-ра година. Кингслии имал статут на бежанец от Либерия. Работел в кафене пред НДК. После станал портиер в култовото софийско заведение „Севастопол“, което често ставало арена на войни между групировките СИК и ВИС. Освен на зверски побои, наркооргии и убийства, негърът станал свидетел и на множество афери. Пред очите му куфарчета, натъпкани с хиляди долари сменяли притежателя си за секунди. Макар, че разбирал български перфектно, Кингсли се правел на ударен, за да не предизвиква излишно внимание. Карамански харесал чернокожия шемет и го взел на работа при себе си. Завел го в дома си, запознал го със съпругата и децата си, превърнал го в най- доверения си човек.
Преди да забегне за България, Кингсли бил женен. Съпругата му обаче загинала при катастрофа и след като я погребал, кингсли караманскиовдовелия негър тръгнал към Европа да си търси късмета. Така, съвсем случайно се озовал в София. Започнал като общ работник, градинар,портиер…
Като най- доверен човек на шефа си Иво Карамански, единствено Кингсли имал привилегията да носи чантата му с пачки пари. Дори бил посветен в плановете му да заживее в Колумбия. Кръстникът искал да вземе със себе си и верният Кингсли. Затова дни преди разстрела на 20-ти декември, 98 г., Кингсли отишъл до родната си Либерия. Искал да се види с близките си и да се сбогува преди да замине в страната на кокаина и кафето. Едва когато кацнал на летище София научил, че господарят му е мъртъв. Хукнал към дома му в кв. Люлин и видял некролозите на вратата. Отворила му съпругата на Карамански – Галя. Разказала му всичко за разстрела. Защо го убиха?!, не спирал да ридае безрезервно предания Кингсли. След което отронил: Ако аз бях тук, нямаше да го убият!
След като останал сам, екзотичният либериец бил подслонен от известния кърджалийски чешит и ресторантьор Мишо Манолов – Царя, близък авер на Карамански. Негърът станал атракцията в плаващият ресторант „Веселият Роджър“.
След известно време обаче на Кингсли му омръзнало да бърка коктейли и сервира и се върнал в София. Подхванал търговия с китайски парцалки на пазара в Илиенци.
Когато го разпитвали какво е работел за Карамански, хитрият негър моментално получавал амнезия. Той не можел да чете на български какво пише за него и боса му във вестниците, затова само разглеждал картинките. Но приятели му донасяли всяка нова информация, свързана с боса. После следите му се загубили. Дори плъзнал зловещият слух, че врагове на Карамански са го ликвидирали.
Тези дни обаче негъра Кингсли изневиделица се обади на Весо Дългия, стар чейнчаджия от добрите години на Магурата и пръв авер на Иво Карамански. Негърът се похвалил, че сега живее в родината си в малка къща на брега на Атлантическия океан.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *