Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Йоско от Костинброд: Не съм отвлякъл сина на Венци Стефанов

Лидерът на костинбродската банда „Килърите 5″ Йосиф Йосифов лично се е срещал с Венци Стефанов и се е клел пред него, че няма нищо общо с отвличането на сина му, научихме от полицаи, които са работили по престъплението през 2004 година. Тогава маскирани като полицаи отвличат сина на Венци Стефанов пред кафенето му в столичния квартал „Изток“. Въпреки че бащата плаща откуп за свободата на Митко, младежът не е освободен и оттогава е в неизвествост. Босът на „Славия“ е сигурен, че синът му е мъртъв. Тогава той е провеждал серия от срещи с Бойко Борисов, който по онова време е главен секретар на МВР.

Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския

Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския

Днес за престъплението се разследва Йоско от Костинброд. 9 години след отвличането обвиненията срещу него са на базата на свидетелски показания.

Стана ясно, че доказването на това престъпление ще е едно от най-трудните.

Освен за отвличането на Димитър Стефанов, Йоско и хората му са разследвани за стрелбата по Киро Японеца и за убийството на автокрадеца Николай Зарев – Данкина.

Журналисти научиха от сигурен източник в МВР, че Венци Стефанов лично се е срещал с Йоско след отвличането на сина му. Преди това Костинбродският гангстер е съден за отвличането на бизнесмена Рубин Коцев през 2001 г., но е оправдан.

Венци Стефанов

Венци Стефанов

„Ако имаше доказателства, че хората на Йоско са отвлекли и убили Митко, те нямаше да са живи. По онова време Венци Стефанов е бил сериозно заблуждаван от ченгетата и насочван в грешни посоки, за да се създаде напрежение. По-рано умираше за Бойко и го подкрепяше, сега е разочарован“, казва човек от ъндърграунда, който по онова време е бил един от факторите в подземния свят на София.

През 2004 и 2005 година Венци Стефанов е провеждал серия от срещи с представители на ъндърграунда, за да научи истината за сина си. Така стигнал и до Йоско от Костинброд, който го уверявал, че нищо не знае за Митко. Разследването на Венцеслав Стефанов тогава установило, че Йосифов няма нужните умения и капацитет да извърши това престъпление. Отделно от това шефът на „Славия“ редовно се е срещал и с тогавашния главен секретар на МВР във фоайето на хотел „Кемпински“. Разговорите им остават в тайна, но запознати с нрава и на двамата твърдят, че в резултат от тях са последвали интересни събития в подземния свят.

Освен с Йоско Венцеслав Стефанов се срещал с почти всички герои на ъндърграунда, включително с покойния Георги Илиев и братята Маргини, с които по това време са във война.

Пред свои приятели Стефанов често разказвал, че виновни за отвличането на детето му са разстреляният през 2009 година Йордан Цонков – Джиджи и хора от групата на Таки.

Това обаче така и не било доказано. Накрая опечаленият баща се примирил със съдбата.

След падането на ГЕРБ от власт прокуратурата се зарови в т.нар. студени досиета със стари престъпления, които съмнително отлежавали в черната каса на ГДБОП.

Според запознати с материалите Йоско няма да бъде обвинен в убийството на Фатик, защото вече е бил разследван за това, но обвинение му е било повдигнато само за незаконно оръжие и съдът го оправдал.

Рискът да бъде обвинен отново за това бил голям и делото отново щяло да се провали.

Не така стоят нещата обаче със стрелбата по Киро Японеца, което е едно от другите обвинения срещу групата му. Там било установено със свидетелски показания, че е приел поръчка от негов роднина от Костинброд, с когото имали спорове за имоти.

Йоско е известен с близките си контакти с богатите цигани от родния си град, които са чести клиенти на бандата му за разчистване на сметки помежду си.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *