Йордан Цонев: Всички наричат Бойко мутра – да съди цяла България

0

Йордан ЦоневИзобщо няма да се отрека от думите си. Нарекох Бойко Борисов мутра, защото всичките ми избиратели си мислят същото за него и го наричат така. Щом той се е обидил от думите ми, нека ме съди. Аз и в съда няма да се отрека. Има и стотици медии, които говорят за Борисов като за мутра, има милиони коментари от граждани, които използват за него точно този прякор. Плюс няколко зеленчука, които няма да споменавам, защото току виж се обидил пак.

Това заяви Йордан Цонев по повод делото, което Борисов светкавично заведе срещу него заради това, че в пленарната зала депутатът от ДПС го нарече мутра и основател на СИК. Ескпремиерът се почувствал обиден и с накърнена чест и веднага адвокатът му Марин Марковски, който е един от най-печените в гилдията и е известен с това, че защитава предимно убийци, заведе иск в Софийския градски съд. Борисов подписка

В иска се настоява Йордан Цонев да плати сумата 50000 лева за това, че е уронил престижа на бившия премиер, нанесъл му е морални вреди и го е накарал да се чувства накърнен и е засегнал честта му.

Изречените от Цонев думи и заведеното дело са в един и същи ден – петък. Искат е граждански, тъй като депутатът има имунитет и наказателно дело ще тръгне трудно. Първо с мнозинство трябва да се гласува отнемането на имунитета му. Ако не друго, делото ще е поредният цирк за медиите и българските избиратели. Засега не е ясно кой е адвокатът на Цанев и какви аргументи ще извади в защита на епитета „мутра“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/mkKs0Dwp7LA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *